Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wykluwanie jajek.

Szoluś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. 
Gdy wkładam jajko do inkubatora, kilometry nabijają mi się sporadycznie. Ostatnio jeżdżąc rowerem kilka godzin po mieście (oczywiście nie 100% ciągłej jazdy) nie wbiło nawet całych 3-4 kilometrów, choć jeżdżąc bez gry często wpadało po ~10 kilometrów swobodnej jazdy. (mierzone poprzez aplikacje do jazdy rowerem)

Moje pytania są takie (może i głupie, może błędy GPS); 
1. czy postać musi chodzi po środku "drogi" w grze żeby 100% nabijało kilometrów?
2. czy jest maksymalna prędkość która nabija oraz minimalna?
3. miara odświeża się co chwilę czy po kilku resetach gry?
4. najlepszy sposób na nabijanie kilometrów?

Opublikowano

1.Nie nie musi, ale musi chodzić w lini prostej by poprawnie nabijało przebyty dystans,

2.Z tego co pamiętam to 17km/h bądź 25km/h,

3.Odświeżanie jest wtedy kiedy pojawia Ci się w lewym górnym rogu kręcący się pokeball,

4.To co w 1pkt.

Opublikowano

1.Nie nie musi, ale musi chodzić w lini prostej by poprawnie nabijało przebyty dystans,

3.Odświeżanie jest wtedy kiedy pojawia Ci się w lewym górnym rogu kręcący się pokeball,

4.To co w 1pkt.

Czyli mogę nawet chodzić po terenach zielonych byle by nie dookoła w miejscu i tak dalej. Prędkość 17km/h wydaje się trochę mała, nawet rowerem można więcej wycisnąć luźno jadąc. A można "wymusić" kręcącego pokeballa?

Dzięki za odpowiedź.  B)

Opublikowano

4.To co w 1pkt.

Czyli mogę nawet chodzić po terenach zielonych byle by nie dookoła w miejscu i tak dalej. Prędkość 17km/h wydaje się trochę mała, nawet rowerem można więcej wycisnąć luźno jadąc. A można "wymusić" kręcącego pokeballa?

Dzięki za odpowiedź.  B)

Zbytnio nie wiem czy można bo nie testowałem tego i chyba zależy to od serwera już. Jeżeli otrzymałeś satysfakcjonując odpowiedź, to mogę zamknąć temat by nie było zbędnego spamu?

Opublikowano

1. czy postać musi chodzi po środku "drogi" w grze żeby 100% nabijało kilometrów?

1. nie musi, mi nabijało km chodząc po polach 

2. Tak, ponoć do 15km, najlepiej jest jeździć powoli rowerem

3. Nie martw się gdy nie widzisz nabitych km, mi często aktualizuje się w różnych odstępach, raz od razu 1km, niekiedy po 200m :)

4.Chodzić, jeździć. Jak siedzisz w domu (grasz na telefonie, nie na noxie), możesz włączyć pokemony i wyłączyć i tak w kółko (gps musi Cie znaleźć) - wtedy też wpada pare m :D

Opublikowano

Jeżeli chodzi Ci o te 10xp za podkrecony pokeball to po prostu go łapiesz chwilę krecisz i rzucasz, oczywiście leci łukiem

Chyba nie za bardzo zrozumiałeś temat kręconego pokeballa. W gwoli ścisłości to chodziło mu o znaczek, który kręci się w prawym górnym rogu ekranu, gdy w grze się coś ładuje.

Pozdro.

szatankurde.gif
Opublikowano

4.To co w 1pkt.

Dzięki za odpowiedź.  B)

Zbytnio nie wiem czy można bo nie testowałem tego i chyba zależy to od serwera już. Jeżeli otrzymałeś satysfakcjonując odpowiedź, to mogę zamknąć temat by nie było zbędnego spamu?

1. nie musi, mi nabijało km chodząc po polach 

2. Tak, ponoć do 15km, najlepiej jest jeździć powoli rowerem

3. Nie martw się gdy nie widzisz nabitych km, mi często aktualizuje się w różnych odstępach, raz od razu 1km, niekiedy po 200m :)

4.Chodzić, jeździć. Jak siedzisz w domu (grasz na telefonie, nie na noxie), możesz włączyć pokemony i wyłączyć i tak w kółko (gps musi Cie znaleźć) - wtedy też wpada pare m :D

Tak, można zamknąć. Dzięki za pomoc. :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...