Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błędy grafiki - cs 1.6 steam

Michal3451

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z grafiką w CS 1.6 na moim laptopie HP 1125sw.

System Win7 x64, świeżo po instalacji, tak samo steam i cs.

Efekt jak na screenach poniżej:

W samym menu pojawiają się jakieś paski: https://zapodaj.net/be1bd0b84e1fc.bmp.html

Na mapie:

https://zapodaj.net/d3f63ece8f8a2.bmp.html

https://zapodaj.net/aec32af52019b.bmp.html

Sterowniki do karty graficznej wgrane najnowsze ze strony HP. Dodam, że tylko w cs jest taki "efekt". Odpaliłem world of tanks i tam grafika chodzi bez żadnych problemów. Próbowałem już usuwać i instalować cs od nowa, zmieniać opcje w ustawieniach gry, ale nic to nie dało.

Ktoś się spotkał już z takim błędem?

Opublikowano

Nie jesteś jedyną osobą która ma takie paski,lecz ty masz ich za dużo  xD 

Pobaw się rozdzielczością bo to też wina tego może być że nie pod siebie.. 

A na google gdzieś jest poradnik z tymi paskami ale ja nie mam już zielonego pojęcia gdzie i jak to się robi.. 

Opublikowano

Rozdzielczością i ustawieniami w grze się już bawiłem. Dzisiaj nawet przeniosłem cały katalog Half-Life z pc na lapka, bo myślałem, że może coś źle pobrało, ale efekt dalej ten sam. Z ciekawości odpaliłem Day of Defeat, tam też ten sam problem, więc ogólnie sypie się chyba wszystko, co na silniku HL leci..

Opublikowano

Mam ustawione opengl i rozdzielczość taką, jak na pulpicie, czyli 1366x768. Próbowałęm różnych rozdzielczości, ale nie pomaga. Z ciekawości już zainstalowałem jakiegoś starego non-steama z 2006 roku. Na opengl efekt taki sam, jak na fotkach wyżej. Zmieniłem jednak na D3D i tam grafika prezentowała się bez żadnych zarzutów, wszystko ok. Problem jednak taki, że Steam wycofał D3D z CS coś koło 2013 roku, z tego, co podpowiada google. Idzie ewentualnie jakoś zaktualizować opengl, lub w jakiś sposób sprawić, by działał jak należy?

Opublikowano

Mam ustawione opengl i rozdzielczość taką, jak na pulpicie, czyli 1366x768. Próbowałęm różnych rozdzielczości, ale nie pomaga. Z ciekawości już zainstalowałem jakiegoś starego non-steama z 2006 roku. Na opengl efekt taki sam, jak na fotkach wyżej. Zmieniłem jednak na D3D i tam grafika prezentowała się bez żadnych zarzutów, wszystko ok. Problem jednak taki, że Steam wycofał D3D z CS coś koło 2013 roku, z tego, co podpowiada google. Idzie ewentualnie jakoś zaktualizować opengl, lub w jakiś sposób sprawić, by działał jak należy?

Opengl jest zintegrowany ze sterownikami karty graficznej wiec, jeżeli pobrałeś najnowsze sterowniki karty graficznej oznacza to ze masz najnowszą wersje opengl.

Źródło

76561198102300375.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...