Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile fpsów będę miał na tych sprzętach

JaQuent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko, chciałbym sie zapytać tutaj, bo na tych tematach to się za bardzo nie znam, a nie chce brać jakiegoś szajsu i wole się tutaj zapytać, który komputer, jakie będzie miał osiągi głównie w LoL'u i CS'ie ;>

Komputer 1

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_luty_2016?page=0,2

Komputer2

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_luty_2016?page=0,1

Nie wiem tez jak to jest z tymi łindołsami, czy jest juz od razu wgrany, czy musze kupować czy co tam robić, tak jak mówiłem, totalnie sie na tym nie znam. Możecie też do tego podesłać jakieś fajne monitory, nie za drogie ofc. ;]

Opublikowano

Siemaneczko, chciałbym sie zapytać tutaj, bo na tych tematach to się za bardzo nie znam, a nie chce brać jakiegoś szajsu i wole się tutaj zapytać, który komputer, jakie będzie miał osiągi głównie w LoL'u i CS'ie ;>

Komputer 1

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_luty_2016?page=0,2

Komputer2

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_luty_2016?page=0,1

Nie wiem tez jak to jest z tymi łindołsami, czy jest juz od razu wgrany, czy musze kupować czy co tam robić, tak jak mówiłem, totalnie sie na tym nie znam. Możecie też do tego podesłać jakieś fajne monitory, nie za drogie ofc. ;]

Posłuchaj, nie licz na wysokie detale w full hd, gdyż zestawy jadą na integrach. Nie ma tutaj "łindołsa" bo to są tylko podane zestawy, których części musisz kupić, a potem złożyć. Dobrze by było jakbyś wydał z 1,5 tysiąca z kartą graficzną to wtedy gra byłaby znacznie lepsza niż na tych. To są zestawy za ok. 900 zł bez obudowy. A w ich opisie mamy:

Zestaw absolutnie podstawowy wyposażony w dwurdzeniowy procesor i zintegrowaną kartę graficzną, nadający się wyłącznie do najprostszych zadań: pracy z edytorami tekstu, przeglądania internetu czy oglądania filmów.

Także do gier się to nie nadaje. Możesz napisać do mnie mogę ci podać dobry zestaw bez integry, na którym pograsz w te gry.

Opublikowano

A ile kosztowałby taki zestawi razem z windowsem (7) jakimś monitorem tak do 300-400(?) i żeby w lolu na jakichś średnich/niskich było po 100-120fps? Więcej mi po prostu nie potrzeba bo i tak nie ma to dla mnie różnicy ;v

Opublikowano

A ile kosztowałby taki zestawi razem z windowsem (7) jakimś monitorem tak do 300-400(?) i żeby w lolu na jakichś średnich/niskich było po 100-120fps? Więcej mi po prostu nie potrzeba bo i tak nie ma to dla mnie różnicy ;v

Sam Windows kosztuje minimum 400 złotych. Monitor to już zależy od tego jaki weźmiesz. Możesz też jechać na pirackim Windows'ie, ale wtedy to już musisz na własną rękę szukać jak to zrobić. Podaj budżet, jaki masz oraz czy części mogą być używane.

P.S. Windows 7 już jest ciężko dostępny, a jeśli już to kosztuje dużo.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Sam Windows kosztuje minimum 400 złotych. Monitor to już zależy od tego jaki weźmiesz. Możesz też jechać na pirackim Windows'ie, ale wtedy to już musisz na własną rękę szukać jak to zrobić. Podaj budżet, jaki masz oraz czy części mogą być używane.

P.S. Windows 7 już jest ciężko dostępny, a jeśli już to kosztuje dużo.

Budżetu za wysokiego nie mam, może być używany, bo nie widze takiej potrzeby, żebym kupował nie używanego, ważne by był sprawny, wydać mogę tak do 1500zl. Nie wiem czy w tych granicach coś ciekawego można znalezć nawet używanego, no ale ja tam sie nie znam na tym i liczę na was ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...