Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BlaBer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie, zamierzam kupić nowy procesor oraz dokupić pamięci do laptopa.

Ale nie mam pojęcia co wybrać żeby było widać efekty.

Wrzucam parametry mojego kompa. 

Chciałbym dokupić 4gb ramu zeby było 8gb ramu ale nie wiem czy będzie działać mam 2 wejscia na kosci ram w laptopie sprawdzałem ale myśle czy kupić 1 kosc 2x4gb ramu 1600 mhz czy kosc 4gb ramu i dorzucic do tej co mam i się styknie razem

tutaj link do pamięci która chcę dokupić: http://http://allegro.pl/pamiec-ram-kingston-ddr3-4gb-1600mhz-so-dimm-i6016935698.html

a tutaj link do procesora który chce wymienić z i3-3110m na i5-3210m 3,1ghz lub na i7-620m 2,66/3,33Ghz 4Mb

linki:

intel i5 -http://allegro.pl/procesor-intel-core-i5-3230m-2-6ghz-gw-fv-i6390696600.html

intel i7 - http://allegro.pl/procesor-intel-core-i7-620m-2-66-3-33ghz-4mb-cache-i6318627604.html

Ogólnie chciałbym zrobić mojego laptopa dopóki nie dozbieram na nowego kompa stacjonarnego do gier

aktualnie posiadam Acer aspire v3-571g chciałbym zeby stykało 100 fps w lolu,cs:go i ogólnie zeby był wydajniejszy jeżeli myślicie ze wybralem slabe podzespoly to wrzucajcie pod tym postem swoje propozycje które pomogą mi ulepszyć laptop i oczywiscie żeby pasowały :) 

Nazwa systemu operacyjnego Microsoft Windows 10 Pro
Wersja 10.0.10586 
Producent systemu operacyjnego Microsoft Corporation
Producent systemu Acer
Model systemu Aspire V3-571G
Typ systemu x64-based PC
Jednostka magazynowa systemu Type1Sku0
Procesor Intel® Core i3-3110M CPU @ 2.40GHz, 2400 MHz, Rdzenie: 2, Procesory logiczne: 4
Wersja/data systemu BIOS Acer V1.08, 2012-06-21
Wersja SMBIOS 2.7
Wersja kontrolera osadzonego 0.00
Tryb systemu BIOS Starsza wersja
Karta graficzna NVIDIA GeForce GT 630M   
Karta zintegrowana Intel® HD Graphics 4000
Model płyty głównej Niedostępne
Nazwa płyty głównej Płyta główna
Rola platformy Urządzenie przenośne
Konfiguracja PCR7 Powiązanie nie jest możliwe
Katalog systemu Windows C:\WINDOWS
Katalog systemowy C:\WINDOWS\system32
Urządzenie rozruchowe \Device\HarddiskVolume1
Warstwa abstrakcji sprzętu Wersja = "10.0.10586.420"
Zainstalowana pamięć fizyczna (RAM) 4,00 GB
Całkowita pamięć fizyczna 3,84 GB
Dostępna pamięć fizyczna 1,30 GB
Całkowity rozmiar pamięci wirtualnej 5,84 GB
Dostępna pamięć wirtualna 2,84 GB
Obszar pliku stronicowania 2,00 GB
Plik stronicowania C:\pagefile.sys
Hyper-V — rozszerzenia trybu monitorowania maszyny wirtualnej Tak
Hyper-V — rozszerzenia translacji adresów drugiego poziomu Tak
Hyper-V — wirtualizacja włączona w oprogramowaniu układowym Tak
Hyper-V — zapobieganie wykonywaniu danych Tak

IRQ 16 Intel® 7 Series/C216 Chipset Family USB Enhanced Host Controller - 1E2D
IRQ 16 NVIDIA GeForce GT 630M         

Adres pamięci 0xA0000-0xBFFFF Intel® HD Graphics 4000
Adres pamięci 0xA0000-0xBFFFF Zespół główny PCI Express

Adres pamięci 0xA0000000-0xAFFFFFFF NVIDIA GeForce GT 630M         
Adres pamięci 0xA0000000-0xAFFFFFFF Xeon® processor E3 - 1200 v2/3rd Gen Core processor PCI Express Root Port - 0151

Adres pamięci 0xB2000000-0xB2FFFFFF NVIDIA GeForce GT 630M         
Adres pamięci 0xB2000000-0xB2FFFFFF Xeon® processor E3 - 1200 v2/3rd Gen Core processor PCI Express Root Port - 0151

Opublikowano

Bezsens, chcesz wymieniać jedne gówniane częsci na inne niewiele lepsze gówniane części zamiast sprzedac laptop i kupić lepszy używany o wiele lepszych arametrach. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Bezsens, chcesz wymieniać jedne gówniane częsci na inne niewiele lepsze gówniane części zamiast sprzedac laptop i kupić lepszy używany o wiele lepszych arametrach. 

Doceniam szczerość lecz tak jak w temacie.

Zbieram aktualnie na nowy komputer wydane pieniądze nie przepadną a jak pisałem chcę dokupić części ale nie mam kompletnie pojęcia.

Jeżeli możesz mi polecić jakiś dobry procek/ram do tego lapka bardzo bym prosił. Linki i tak do 500 zł :)

Opublikowano

i7-3610QM

Po sprzedaży i dołożeniu 500 zł masz lepszy laptop zamiast się pieprzyć z przerabianym i grzejącym się jak cholera lapkiem

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Lepiej zbieraj na nowego kompa i nic nie zmieniaj bo nic ci to nie da. Jedyne co by dało efekty jesli myślisz o grach to karta graficzna... ale nie laptopowa tylko dedykowana ale niestety coś typu razer core kosztuje fortunę i lepiej będzie kupić komputer niż dopłacać do tego laptopa.

Opublikowano

Lepiej zbieraj na nowego kompa i nic nie zmieniaj bo nic ci to nie da. Jedyne co by dało efekty jesli myślisz o grach to karta graficzna... ale nie laptopowa tylko dedykowana ale niestety coś typu razer core kosztuje fortunę i lepiej będzie kupić komputer niż dopłacać do tego laptopa.

Dziękować, myślałem że chociaż te 20-30 fpsów skoczy ale jak tak to zbieram na kompa nowego ;)

Opublikowano

Sprzedać i kupić nowy.

Laptopy sie nie modernizuje niestety.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...