Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przycinający się głos.

jOOLZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu występuje u mnie następujący problem - podczas rozmowy na TS3 mój głos się lagguje, przycina. Grzebałem we wszystkich ustawieniach na wszystkie możliwe sposoby i nic. Spróbowałem połączyć się z hotspotem z mojego telefonu na internecie mobilnym i ku mojemu zdziwieniu problem nie występuje. Dodatkowym symptomem jest długie łączenie się z serwerami TS3 będąc połączonym z moim domowym WiFi, gubię sporo pakietów. Internet restartowałem, zmieniałem port i inne bzdety - bez skutku. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Rgds, Olek.

Opublikowano

@jOOLZ Na jakich ts'ach Cie przecina ? Moze serwery sa atakowane ? Sprawdz pakiety serwera/ow jezeli masz taka mozlIwosc, kogos jeszcze przecina  tylko Ciebie ? Wejdz np. za pomoca cyberghosthosta. Wejdz na: speedtest.pl w momencie zacinania i wrzuc ss/ napisz jaki masz upload, download, oraz ping. Wczesniej tez tak sie dzialo ?

Opublikowano

Słuchajcie, już wiem co powoduje moje problemy. Otóż, po podłączeniu się do sieci przez LAN problem nie występuje. Występuje wtedy, kiedy przekierowuję internet na router WiFi (D-Link DIR-615). Robiłem hard reset, wgrałem nowy i aktualny soft - wszystko bez skutku. Teraz zastanawiam się co począć i co dokładnie powoduje takie perturbacje. Może ktoś ma jakiś pomysł co jest nie halo z tym routerem? 

Opublikowano

TheGronek1910PL Wszystkie strony ładują się bez zarzutu, to samo YT, telewizja online. Mniemam, że Vectra zwali winę na router mówiąc, że trzeba go wymienić. Jednakże wymieniałem go jakieś 6 miesięcy temu, jest na gwarancji, może go odesłać?

Opublikowano

Bo  na kablu LAN masz większą przepustowość łącza.

Wyczyść cache - może to przez to.

Settings -> Options -> Security -> Clear Cache

Ustawienia -> Opcje -> Zabezpieczenia -> Wyczyść Cache

Opublikowano

Bo  na kablu LAN masz większą przepustowość łącza.

Wyczyść cache - może to przez to.

Settings -> Options -> Security -> Clear Cache

Ustawienia -> Opcje -> Zabezpieczenia -> Wyczyść Cache

Już dawno zrobione i bez skutku... :/

Opublikowano

Mam identyczny problem oraz także router DIR. Niestety próbowałem prawie każdą konfigurację tego routera i nic nie dało.

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

Mam identyczny problem oraz także router DIR. Niestety próbowałem prawie każdą konfigurację tego routera i nic nie dało.

Znajomy informatyk mówi, że raczej nie da się tego samemu naprawić i poleca oddać na gwarancję. Trochę kicha...

Opublikowano

Wygląda na to że masz ruter zwalony poprostu go zmień albo wymień się z kolegą na około 2-3 dni i zobacz jak to wygląda u ciebie i u niego jak byś miał dalej takie problemy twój dostawca gra przyglupa jak ci będzie cacy chodzić a on będzie miał problem to już na pewno ruter leży.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mam w domu drugi router, ten który miałem przed D-Link'iem, a mianowicie jest to TP-Link (TL-WR340G). Podłączam go dzisiaj wieczorem i zobaczymy czy problem będzie się dalej utrzymywał. Dam znać co i jak :)

EDIT: Po przełączeniu się na "starego" TP-Link'a problemu nie ma, łączę się błyskawicznie, pakietów nie gubię i słychać mnie bardzo dobrze. Wychodzi na to, że D-Link jest kulawy. Dzięki wszystkim za chęć pomocy :) Router wysyłam na gwarancję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...