Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który laptop lepszy?

Woxer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałem poznać waszą opinię na temat dwóch laptopów i dowiedzieć się który jest lepszy

Oto one: 

1. http://www.x-kom.pl/p/286984-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-100-i3-5005u-4gb-500-dvd-rw-gf920m.html

VS

2. http://www.x-kom.pl/p/301659-notebook-laptop-156-lenovo-ideapad-300-15-i3-6100u-4gb-1000-dvd-rw-srebrny.html

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Zależy do czego.

Gry - laptop nr.1

Praca biurowa, filmy, inne multimedia - laptop nr.2

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Tak, trochę do gier, ale również internet i filmy. 

Jeśli chodzi co do gier to CS:GO, jakiś BF3, jakiś słaby CoD, FIFA itp. 

Dziękuje za pomoc ;)

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

oba są do dupy

1.

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Opublikowano

Dziękuje za pomoc ;)

W takim razie tylko i wyłącznie pierwszy, drugi ma tylko integre. Ale ja na twoim miejscu dozbierałbym jeszcze trochę kasy :) 

b_560_95_1.png

Opublikowano

Oba laptopy nie nadają się kompletnie do gier. Jedyne w co zagrasz, to pasjans  :((

Dziękuje za pomoc ;)

Nie ma szans na te gry, raczej wątpię. Ogólnie rzecz biorąc to są sprzęty biurowe, do przeglądania internetów, filmy itp. 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

W cs'a go pograsz powinno być te 60 fps all na low, lecz mogą być spadki fps do 40 np xD. Bf3 wątpie czy w ogóle włączysz. Ja bym żadnego nie brał chyba, że ma być do przeglądania multimediów to jedynka.

Opublikowano

CS:GO na niskich i spadki do 40 fps, czyżby? 

Zachęcam do oglądnięcia tych stron:

https://www.youtube.com/watch?v=O68aWmnCpIM    Nawet ten sam laptop tylko większy dysk co raczej nie zwiększa wydajnośći i więcej ramu co też bardzo wydajności nie zwiększa. 

http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-920M.138768.0.html  (na sam dół i zobacz wydajność w grach)

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

W csa pograsz sobie płynnie, na matchmakingach nie powinno być żadnych spadków poniżej 60 klatek (oczywiście na niskich ustawieniach szczegółowości grafiki), gorzej z przepełnionymi deathmatchami.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Widziałeś co udostępniłem wyżej? Chyba nie, więc radze zobaczyć.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Widziałeś co udostępniłem wyżej? Chyba nie, więc radze zobaczyć.

Tak, widziałem, i co z tego? Testy zostały przeprowadzone w miejscach, które bardziej oddziałują na procesor jak na grafikę. W dodatku na notebookcheck testy zostały przeprowadzone na laptopach wyposażonych w lepszy procesor.

Opublikowano

Ok, co do notebookchceck okej, ale np w filmie w momencie grania w CS'GO grał w wysokich i w najwyższej rozdzielczości ekranu laptopa gdyby zmniejszyć rozdzielczość i opcje graficzne i tak powinno być więcej FPS. Ale ok i tak nie jest źle.

EDIT: Proszę o zamknięcie tematu.

qbAFfcA.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...