Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile prawdy jest w tej 360?

cola!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oglądając kiedyś dawno poradniki kiedy zaczynałem grę oczywiście od izaka powiedział on coż tam że stawiasz sobie myszkę mniej więcej na na skraju podkładki czy co tam masz i ciągniesz ją do 2 skraju tego co tam masz i musisz zrobić 360 czyli logicznie w połowie podkładki czy co tam masz bo każdy tak trzyma myszkę i w prawo i w lewo masz tyle miejsca zeby zrobic 180 stopni w grze obrotu. I teraz pytam się czy to jakaś bajka wyssana z palca czy jednak to prawda i nawet proplaerzy tak ustawiali sensivity?

Opublikowano

To jest ustawianie sens'a pod rozmiar podkładki, ja niegdyś miałem tak mało sensa że żeby obrócić się o 180 musiałem całą podkładkę przejechać, ale tak było dla mnie wygodne. Prosi raczej ustawiają jak im wygodnie się gra niż pod podkładkę. Zobacz flushe jakie ma sens, on musi 5 raz podnieść myszkę zanim zrobi 180* xD

Opublikowano

michu bodajże gra na sensie 0,37 przy 800 dpi, taka ciekawostka :D nie wiem jak on się obraca, mu to z 10 by zajęło :D sens 2 (+-0,5) przy 400 dpi to imo taka optymalna wartość

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Sens ustawiasz pod siebie. Ja mając 4.5 w grze i 400 dpi (v7m) od jednego do drugiego konca podkladki robie okolo 400 stopni.

Dla mnie jest to optymalna czułość ponieważ raz gram nadgarstkiem, a raz całą ręką. (Próbuje odzwyczaić się gry na wysokim DPI grać całą ręką na niskim DPI. Kiedyś grałem 1000 dpi i 7.0 w grze. :D)

Opublikowano

To zalezy od myszki i podkladki. Ja np mam 800 dpi i 1.09 sens i 180 robie na cala podkladke ;v

Opublikowano

To kwestia wygody, przyzwyczajenia i stylu gry. Ogólnie- bzdura. Nie patrz też na pro playerów, bo oni grają teamowo i mają też lurkerów, którzy kryją plecy, ale jak widzisz i tak, gdy trzeba to potrafią się szybko obrócić. To już kwestia gamesensu. Tak naprawdę to jak zapomnisz sprawdzić miejscówki, komuś uda się wejść na twoje plecy to szansa, że go zabijesz jak on już w ciebie celuje jest mikroskopijna, chyba że jest goldem. Także ta możliwość obrotu o 180 "na raz" to bajka.

Opublikowano

Grasz nadgarstkiem - ustawiasz te większe w stylu s1mple, hiko. Grasz całą ręką - ustawiasz mniejsze jak np. olofmeister ( 1.7 )

Opublikowano

Ja grałem na 400 dpi 1.8 sens a teraz dałem na 1.6 ale może zmienię na inne. Póki nie mam podkładki to raczej zostanę przy 1.6 sens. Jak kupię to wtedy dopasuję

Opublikowano

Nie wiem czy normalne jest grac w takich ustawieniach jak ja (1000 dpi a sens 6.1), ale mi sie bardzo przyjemnie gra na takich ustawieniach

Ta tylko z takim sensem i DPI nic nie osiągnie.

Opublikowano

Nie wiem czy normalne jest grac w takich ustawieniach jak ja (1000 dpi a sens 6.1), ale mi sie bardzo przyjemnie gra na takich ustawieniach

Ta tylko z takim sensem i DPI nic nie osiągnie.

niby dlaczego?

Nie gram w CS:GO by być w globalu czy coś. (tak kupiłem cs mimo iz ostatnio pisalem kiedy promocja itp.)... Gram dla funu z kumplami. Nie mam zamiaru dochodzić do najlepszych rang z powodu takiego: trzeba (moim zdaniem) dużo trenować, a jako iż zaraz szkoła i nauka to takie rzeczy odpadają... Zawsze znajdzie sie jakiś czas na 1-2 mm dziennie, ale nie tak jak na wyższych rangach.

@edit...

To nie znaczy ze nie trenuje zadnych smokow (ktore raczej na silverach sie nie przydaja bo i tak ludzie przechodza przez nie), flashy- kontroli fullauto itd... Ale sami wiecie o co mi chodzilo

I to co wyzej napisalem: dlaczego nic sie nie osiagnie... Czyli np. jak wejde do golda to do kalacha nigdy nie wbije?

//

Opublikowano

@Ememenss

Jakie osiągnięcie dokładnie miałeś na myśli? Wyjście z silvera czy granie z drużyną jako tier 1?

@xavierxcreper

To zależy głównie od ciebie, po twojej wypowiedzi wnioskuje że jesteś początkującym więc czułość myszy na początku najlepiej dostosuj pod siebie, jak ci wygodnie. Choć 1000 dpi i 6.1 to dość dużo :D

Pograj trochę, po czasie sam będziesz chciał obniżać sobie sensitivity żeby być celniejszym.

Opublikowano

@SuchyBGC może nie ma miejsca i dlatego gra na takim czymś. Ja sam grałem na malutkiej bezprzewodowej myszce na laptopie na tym małym miejscu obok touchpada z sensivity 1.6 dpi 1600 i akceleracją.

Opublikowano

@Ememenss

Jakie osiągnięcie dokładnie miałeś na myśli? Wyjście z silvera czy granie z drużyną jako tier 1?

@xavierxcreper

To zależy głównie od ciebie, po twojej wypowiedzi wnioskuje że jesteś początkującym więc czułość myszy na początku najlepiej dostosuj pod siebie, jak ci wygodnie. Choć 1000 dpi i 6.1 to dość dużo :D

Pograj trochę, po czasie sam będziesz chciał obniżać sobie sensitivity żeby być celniejszym.

@SuchyBGC

tak masz racje- jestem początkującym. Jako iż są wakacje dużo ostatnio trenuje na różnych mapach z warsztatu (np. takie jak aim_botz i same heady z ak/m4 wpadają przy takim dpi i sensitivity). Póki ta myszka działa (1000-1600 dpi) nie będę jej wyrzucać. W miarę zdobywania kolejnych osiągnięć (rangi), a również podczas problemów z celnością (np. z AWP, z której czasami wpadają ładne strzały tzw. flick shooty? jakoś tak, a czasami przez ten sens za daleko przesunę celownik i nic nie wpada) będę obniżał :P...

Chyba zaraz odpale boty i posprawdzam inne ustawienia :D

@Edit

Choć co do tych ustawień nowych to może być różnie z powodu rozmiaru podkładki (z biedronki za chyba 10zł)- 22x17

//

Opublikowano

Ustaw tak jak Ci sie dobrze gra, jak ktos ma tania myszke to na niskich sensie (jak sa niskie predkosci maksymalne) to bedzie mu sie gubic, tak ze ten.. Chociaz w mojej opini powiedzmy, ze masz 400-500dpi to ustawiasz sensa 3 i jedziesz najpierw co 0,5 w dol, potem 0.2, 0,1 czy cos, w sensie graj na najnizszej mozliwej, na jakiej Ci wygodnie, jak dojdziesz do momentu w ktorym Ci juz nie wygodnie to dodajesz 0.1, jest dobrze? No to grasz, nie jest dobrze? No to daj wyzsza znow o 0,1, ale ogolnie tez musisz sie przyzwyczaic ja gram 1.1 lub 1.2 sensa przewaznie przy 500dpi. Obracam sie inaczej niz Izak nakazal hehe, ale jakos strzelam swoje. (chociaz nie ukrywam, jak ktos skoczy nad moja glowa, to zanim sie odwroce i go zabije mija chwilka). 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

ustawiasz mysz na srodek podkladki i przesuwajac mysz do lewej strony podkladki powinno sie robić 200Stopni obrotu postaci

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

ustawiasz mysz na srodek podkladki i przesuwajac mysz do lewej strony podkladki powinno sie robić 200Stopni obrotu postaci

Heh nie wiem ale wczoraj grajac mecz na le dmg mge zamiast grać na 1.8 czyli gdzie robie okolo 180 stopni obrotu moze wiecej gralem na 1.35 i ani razu nie musialem szybko sie obracac bo nikt niecwchodzil mi na plecy albo info szlo wystarczajaco szybko mimo to ze mialem 2 rosjan w teamie. Narazie dopasuje troche sensivity bo nie mialem czasu. Ogólnie g****o prawda z tą 180 stopni bo enemy musiałoby mieć super lurkerów albo grać na globalach żeby się ciągle obracać. Wystarczy szybko i porządnie sprawdzić miejscówkę i mieć kogoś zawsze kto chociaż stoi z tyłu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...