Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciekawostki na temat PokemonGO

Pref

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Zauważyłem dużo przydatnych poradników, a co z najczęściej zadawanymi pytaniami? 

Na mpc nie licząc osób ze statusem "weterana pokemon", pewnie coraz więcej tych, którzy przygodę z grą chcą dopiero zacząć. Wątek ma na celu przedstawienie odpowiedzi, na najczęściej zadawane pytania.

Odpowiedzi z głowy, jak i z internetu. 

Jeżeli masz jakieś swoje pytanie, pisz! Chętnie dodam do spisu! 

Ile internetu zużywa pokemon GO?

Ponoć, przy 4 godzinach gry ubyło zaledwie 23 MB pakietu.
Mi osobiście, przez dwa tygodnie gry zjadło 81 MB (gram okazjonalnie, gdy idę do sklepu czy chodzę po galerii)

Ile maksymalnie "gym'ów" mogę mieć obsadzonych swoimi pokemonami? 

pokemony możesz rozmieścić w maksymalnie 10 salach, odbierając za to 100 monet i 5000 stardustu (co 21 godzin) - jeżeli pokemony zostaną niepokonane

Co daje wykluwanie jajek, poza pokemonem? 

dostajemy losową ilość cukiereczków + za jajko 2km (200 pkt do ulepszenia poka), 5km (500 pkt do ulepszenia poka) i 10km (1000 pkt do ulepszenia poka)

Czym różnią się ataki pokemonów? 

Właśnie! Pigeotto 500 CP i taki sam 500 CP nie są sobie równe! Warto zwrócić uwagę na ich atak podstawowy i atak specjalny. Często atak specjalny jest szybko powtarzalny (przykładowo 25 pkt obrażeń) a normalny ma 10 (moim zdaniem, najlepsze są ataki długo ladujące się ale zabierające 70/120 pkt, podczas animacji i ładowania tych wolnych, uderzymy 3x normalnym atakiem :) )

pokemon-go-ataki-szybki--3d101f3.jpg

a tutaj cytat, ze strony o pokach; "Warto dodać również, że ruchy mogą się zmienić po ewolucji danego pokemona — Meowth może mieć atak Dark Pulse, którego nie ma jego starsza wersja (Persian). "

Jak najlepiej złapać pokemona?

kolka.jpg

Nim dłużej przytrzymamy pokebola, kółko będzie się nam zmniejszać, nim mniejsze tym łatwiej złapać poka. 

Warto podkręcić pokebola, by zyskać więcej expa! (po prostu kręcić palcem po ekranie, aż zobaczymy iskry) - Jeżeli mamy inny kolor kółka niż zielony (żółty, czerwony, pomarańczowy) warto dać pokemonowi jedzonko, by chętniej wskoczył do naszego pokebola!

Opublikowano

A to kółko nie ma być w tewj białej obręczy, tzn największe jakie się da ?

Wszedzie czytałem, ze najmniejsze. Zreszta, osobiście rzucam od razu bez zastanowienia :D

Topic : nie zauważyłem tematu FAQ, nie ma tam rzeczy stad, wiec zostawię to w ramach ciekawostek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...