Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od czego zależy CP Pokemona ?

BestForever

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pierwszych poziomach masz Pokemony o stosunkowo małym CP, ale z czasem z levelem te CP się znacznie zwiększa. Obecnie na swoim koncie z poziomem 25 mam Pokemony o wartości CP około 800.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Zależy od rzadkości pokemona i twojego poziomu.

np. Mewtwo na poziomie 5 by miał 500-900cp, a na 20+ już 2.5k-4k

A Pidgey na poziomie 5 z 50cp, a na 20 lecą nawet po 400cp :)

.

Opublikowano

nim większy poziom, tym większe CP pokemona możesz spotkać (dlatego do 9 poziomu, na którym dostaniemy lucky egga nie opłaca się bawienie w ewolucje) tak samo z doskonaleniem poków, jak masz mocnych graczy w okolicy to od 15 poziomu, wtedy spotykamy juz całkiem całkiem poki. Jednak nie jest tak, że 30 lvl spotyka tylko poki 800+, ja na 24 spotykam raz 10cp raz 900 - większa rozpiętość. 

Zyskujemy również większe CP przy ewolucji, jednak pokemon posiadający jedną ewolucje, zyskuje więcej CP, np 1,75x więcej niż miał, ten który ma więcej ewolucji, zyskuje mniej, ale od bazowej np 1x więcej i potem kolejna ewolucja 1,25x więcej - więc bardziej opłacalnie - wiadomo, potrzeba wtedy więcej cukierków. Zwiększenie CP zależy też od potrzebnych gwiezdnych pyłków do udoskonalenia czy samego HP - najlepiej korzystać z kalkulatora 

Opublikowano

CP zależy od bazowych statystyk pokemona (każdy gatunek ma inne), od IV, czyli bonusowych 0-45 punktów do statystyk (dokładnie to od 0 do 15 do każdej, czyli atak, def, stamina). IV jest przyznawane losowo niezależnie od gatunku. Ostatnim czynnikiem wpływającym na CP jest level pokemona. Pokemon może mieć poziom od 1 do 40.5. Poziom zwiększa się power upem. 

Nie możesz spotkać pokemona z levelem dużo wyższym od siebie, dlatego właśnie wraz z wbijaniem levela, będziesz miał szansę znaleźć pokemona na wyższym poziomie, co za tym idzie z większą ilością CP. Przynajmniej do 30lvla, bo pokemony powyżej 30 nie "wypadają", do 40.5 trzeba je podbić power upem.

Opublikowano

ja mając teraz 11 lvl mam najlepsze pokemony około 250-280(nie ulepszam) ALE top 1 u mnie to Snorlax 878 CP złapany na 10 lvlu. Znaleziony pod blokiem podczas łapania miał "CP ???" i wystarczył jeden zwykły pokeball. Teraz chyba zmniejszyli szanse złapania.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Do wyliczania ile cp pokemon będzie miał po ewolucji czy też ile twój pokemon ma cp można sprawdzić na pokeassistant.com - jest tam kilka narzędzi, np. wylicza ile dostaniesz expa z ewolucji na luckyeggu

Opublikowano

Czym masz większy lvl trenera to jak złapiesz pokemona to ma większe CP.

a jak chcesz ulepszyć pokemona to zobaczyć ile będzie pokemon miał CP to polecam tą strone.

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Admin Cienia
Opublikowano

ja mając teraz 11 lvl mam najlepsze pokemony około 250-280(nie ulepszam) ALE top 1 u mnie to Snorlax 878 CP złapany na 10 lvlu. Znaleziony pod blokiem podczas łapania miał "CP ???" i wystarczył jeden zwykły pokeball. Teraz chyba zmniejszyli szanse złapania.

Nic nie zmniejszali, to że jest ciężko złapać nie znaczy że nie można złapać go za pierwszym rzutem..

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Nic nie zmniejszali, to że jest ciężko złapać nie znaczy że nie można złapać go za pierwszym rzutem..

Oczywiście, że z ostatnim patchem zmniejszyła się szansa na złapanie pokemona, sami wydawcy pisali, że to bug (tak jak brak expa za excellent/great/nice) i niby mają to naprawić. 

Admin Cienia
Opublikowano

Oczywiście, że z ostatnim patchem zmniejszyła się szansa na złapanie pokemona, sami wydawcy pisali, że to bug (tak jak brak expa za excellent/great/nice) i niby mają to naprawić. 

W takim razie sorry za wprowadzenie w błąd. ;)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...