Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na ile ban za feed

kolosik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nie gankowałem, jako jungler, nikogo nie zabiłem i wykłócałem się z graczami bez obrażania. Grałem lee, którego średnio ogarniam i bez pomocy graczy ciężko mi jest w jungli. Support powiedział adc, że ma se iść farmić i sam z Morganą lałem skalniaki, straciłem sporo hp i musiałem się cofnąć do bazy. Potem przez to, że jestem słaby nie dałem sobie rady z redem i musiałem się znowu cofnąć. Gracze zaczęli mnie wyzywać, czemu nie gankuje, a ja im odpowiadałem, że przez Morgane, która kazała iść adc farmić, a ten jej posłuchał  tak w kółko przez całą grę i troch spamu było. Grę skończyłem nie zabijając nikogo. Możliwe, że zostanę ukarany to na ile mogę dostać bana?

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Nie, nie zostaniesz ukarany jeśli to np. tylko jedna rozgrywka, a także jeśli nie obrażałeś innych graczy. Nadmierne tzw. feedowanie, czyli celowe umieranie wiąże się z banem na 14 dni.

Opublikowano

Już się bałem, bo widzę same permy ;/. Mogłem nie brać tego lee, jak nie umiem nim grać

sygnatura.png

POMOGŁEM DAJ +

Opublikowano

Lol, czego ty sie boisz. Jedna gierka ci nie poszla, nie moga cie zbanować. Jakiś dziwny gatunek gracza z ciebie, w moim teamie powiedział by ze ma wylane i r*cha mi matke.

Opublikowano

Miej wywalone na tych ludzi , polecam mute all w takich sytuacjach :D bana nie dostaniesz , musiałbyś naprawdę sporo reportów po grach dostawać by coś wyłapać :)

Opublikowano

Ban za śmierci jest możliwy tylko kiedy robisz to CELOWO

czyli np. biegniesz sobie z bazy i od razu się dajesz zabić pod wieżą wroga i tak całą grę ^_^

jeśli skończyłeś raz czy dwa z beznadziejnymi statami ale był to tylko brak umiejętności

albo słaba gra czy też tak jak napisałeś kłótnia / niezgoda w teanie to sie nie masz czego obawiać...

cóż... byłoby całkiem zabawnie gdyby Rito banowało tylko za to że miałeś słabe staty ^_^

Opublikowano

na normalu nie ma takiego czegoś ze Ci nie idzie lub nie umiesz kimś grac normalne aramy są to rozgrywki jak by trenujące i możesz mieć nawet staty 0/10 możesz adc iść pod ap i tyle wyzywać tez możesz tylko nie spamując i nie w każdej grze :) sam dostałem kiedyś perm ale to już naprawdę w każdej rozgrywce szły takie kur** ze się nie dziwie :) teraz tez wyzywam i mam to gdzieś :) 

Opublikowano

to jest niesamowity gatunek gracza ktory jest na wygienieciu xD trzeba go chronic by internet nie wypral mu mozgu! xD 
co do tematu to polecam najpierw chwilke potrenowac na botach, a potem dopiero grac normale, mimo tego ze to tylko normale ludzie i tak sikają w majtki :D 

xnu6ww.png

76561198039800791.pngAddFriend.png

Opublikowano

Czy ty chcesz nam powiedzieć, że reda nie zrobiles po powrocie do bazy na 2 lvl'u lee sinem ? To ja ci polecam grać na boty jak najdalej od jungli .

Opublikowano

Ban za śmierci jest możliwy tylko kiedy robisz to CELOWO

czyli np. biegniesz sobie z bazy i od razu się dajesz zabić pod wieżą wroga i tak całą grę ^_^

jeśli skończyłeś raz czy dwa z beznadziejnymi statami ale był to tylko brak umiejętności

albo słaba gra czy też tak jak napisałeś kłótnia / niezgoda w teanie to sie nie masz czego obawiać...

cóż... byłoby całkiem zabawnie gdyby Rito banowało tylko za to że miałeś słabe staty ^_^

To byłoby fajne, wreszcie móglbym awansować bo nooby ode mnie z teamu zostaliby zbanowani xD

@UP, dobrze ze przypomniales xD

Jakim cudem Ty na 2LvLu  nie ubiles reda LeeSinem ?XDD

Przeciez go na full hp robisz

Opublikowano

Przecież nie banują od tak. Ja w swoim życiu strollowałem tyle gier, że szok i najwyższa kara jaką dostałem to ban na rankedy i czat na ileś tam gier xD

Opublikowano

W tej grze trzeba pamiętać, że jedna drużyna MUSI wygrać zatem druga MUSI przegrać. Taka natura LoLa (chyba że wprowadzą jakieś śmieszne tryby gdzie będzie inaczej), że ktoś musi przegrać i tyle. 

Niema banów i kar za słabą grę/brak zabójstw itp. Bo jakim sposobem rozpoznać kto lepiej zagrał; Vayne 20/0/0 czy Maplhite, który ultami dał jej się nafeedować i zrobił 0/10/40 (pomógł przy 40! killach! vs Vayne która zabiła 20 razy ale sumarycznie pomagała połowę mniej!)? 

Pragnę zauważyć, że jakieś 80% graczy nie osiąga platyny a najwięcej osób jest w brązie i silverze. Tak naprawdę dywizja i osiągnięcia każdego gracza zależą całkowicie od jego umiejętności i pisanie że powinno się banować słabych graczy jest idiotyczne. Równie dobrze można prosić o zbanowanie siebie (jak ktoś jest dobry to siedzi w diamencie, chociaż tam też się płacze na słaby team ale to pomińmy).

To, że ktoś ma wysokie wyniki w zabójstwach nie oznacza, że jest dobry. Jeżeli ktoś ma co mecz 20/0 i siedzi w brązie to oznacza, że jest po prostu na poziomie brązu ponieważ coś w jego grze jest po prostu słabe. Może nie ogarnia mapy, może nie potrafi się dogadywać z resztą, może po prostu jest słabym dowódcą i nie potrafi poprowadzić drużyny a może po prostu wszystkiego po trochu + nie rozumie o co chodzi w LoLu. Przypominam, że wygrywa się poprzez zniszczenie Nexusa. Nieważne jakim sposobem, jeżeli to zrobisz to jesteś lepszy od przeciwników. Mimo że masz 2/100 i wszyscy Cię zabijają spojrzeniem jeżeli to Ty zniszczysz Nexusa to Ty wygrasz. Na początku sezonu lub na smurfach często widzę, że ludzie tego nie ogarniają i zamiast wygrać grę biorąc wieże, smoki, barony i ostatecznie nexusa to biegają po mapie i obrażają się będąc święcie przekonanym, że to wina reszty że się przegrywa bo noob jungler, adc feeder itp

Btw jeżeli ktoś chce w miarę szybko poprawić poziom swoich gier polecam je nagrywać lub zapisać się na stronkach, które je nagrywają i wysyłają na maila zapis. 

Jeżeli będziecie je oglądać i oceniać co zrobiliście źle i co mogliście poprawić Wasza gra znacząco się poprawi.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Zgadzam się całkowicie z tym co osoba wyżej napisała. Nie ma czegoś takiego jak ban za feedowanie, to jest mit jaki się rozpowszechnił w metinie: "dostaniesz bana za ksucie". Nie ma takiej osoby co nie ma słabej gry. Bierze się pod uwagę też to, że w przeciwnej drużynie może być osoba o znacznie wyższej randze (normale), albo gość, który smurfuje na rankedach. Sam mam tak, że parę gier z rzędu gram niesamowicie, a nagle robię staty typu 0/5 we wczesnym etapie gry i płacz jest, że jestem boostowany.

Opublikowano

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

jeżeli ktos z twojego teamu otwiera pysk, że nie gankujesz to jest po prostu c*****y

skup się na swojej  grze, jezeli widzisz, że z ganku nici to farm las - miniony w lesie dają strasznie dużo expa i złota, graj po prostu swoje

@topic

nie jest to  ani trochę "banable"

Opublikowano

Lol, czego ty sie boisz. Jedna gierka ci nie poszla, nie moga cie zbanować. Jakiś dziwny gatunek gracza z ciebie, w moim teamie powiedział by ze ma wylane i r*cha mi matke.

Przecież nie banują od tak. Ja w swoim życiu strollowałem tyle gier, że szok i najwyższa kara jaką dostałem to ban na rankedy i czat na ileś tam gier xD

Sprawdziłem, specjalnie strollowałem 1 gierkę ranked, wystarczyło tylko 1 tej jednej grze oddawać specjalnie kille i banik 14 dni 

Opublikowano

nie mogą cię zbanować tylko dla tego że jesteś "słaby" to by było bez sensu za jednego reporta nic ci nie zrobią 

Opublikowano

@up

Można dostać za trolling (celowe przeszkadzanie swojej drużynie np wbieganie pod wieżyczki wroga w celu nafeedowania go, jakieś głupkowate ściany Anivii cały czas itp).

Jednak trzeba rozróżniać celowy troll i przeszkadzanie od po prostu słabszej gry. Można się starać bądź nawet nie starać ale jakoś tam grać a można po prostu bluzgać drużynę i im celowo przeszkadzać.

Jak ktoś napisze drużynie przeciwnej np. że robicie po cichu barona albo stawia e Trundla żeby uniemożliwić sojusznikowi ucieczkę to już troll.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...