Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak wygladzenia w grach

Koles.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam załozyłem konto zeby prosić was o pomoc, mianowicie mam Karte graficzna radeon r7 265, najnowsze sterowniki, swiezo zainstalowany windows itp itd.

Mianowicie w zadnej grze po zaznaczeniu opcji wygladzanie krawedzi nic sie nie dzieje... szczegolnie zauwazylem ten problem w lolu, po kliknieciu tej opcji nic sie nie dzieje, znow w pracy na karcie graficznej geforce jakiejs taniznie za 300zl gra wyglada lepiej niz na mojej karcie... a krawedzie sa idealne. Nie wiem czy załozyłem temat w odpowiednim dziale prosze o pomoc i nigdy wiecej Radeona 

Ustawienia sterowników oczywiscie domyslne, zadnych wpisow do rejestru tez nie dodawalem

Przekopalem caly internet i nikt nie zna odpowiedzi tu post goscia z innego forum gdzie ja mialem rowniez tak samo wczesniej

Sytuacja klaruje się następująco: otóż wczoraj wieczorem nawiedził mnie BSOD, jako że nie jestem osobą trzeźwo myślącą nie zrobiłem mu żadnej foty. Nie spodziewałem się jednak tak poważnych problemów.

Po restarcie systemu okazało się, że gry jakoś... gorzej wyglądają. Obraz był wyraźnie poszarpany, a wł. wygładzania krawędzi na poziom maksymalny nie dawało poprawy. Na nieszczęście dzieje się tak w każdej grze jaką odpalę. Nie ważne czy to Mass Effect, Grid Autosport czy jakiekolwiek Call of Duty - wszędzie widzę te paskudne "ząbkowanie".

Strasznie to rozprasza... przyzwyczajony do dobrego wyglądu każdej produkcji którą ogrywałem, teraz nie mogę się skupić i czerpać z niej przyjemności... confused_prosty.gif

Próbowałem całkowitego reinstallu sterów do karty, także wypinałem ją z gniazda. Przeskanowałem system. Nie pomogło. 

Jestem w stanie zapłacic osobie która rozwiaze moj problem, a wiem ze jest on prawie nie mozliwy do rozwiazania przez zwyklego usera, post skopiowany z innego forum bo nie chcialo mi sie pisać

Opublikowano

Ale co ty ustawiasz? Antyaliasing czy FXAA?

Zainsatluj stare sterowniki z przed roku czy dwu

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ale co ty ustawiasz? Antyaliasing czy FXAA?

Zainsatluj stare sterowniki z przed roku czy dwu

wygładzanie krawedzi, akurat teraz konkretnie chodzi mi o LoL'a

Opublikowano

Zobacz czy to samo będzie jak dograsz do gry SweetFXa a w SweetFX_Settings.txt będzie dodane tylko

define SMAA_THRESHOLD 0.05
define SMAA_MAX_SEARCH_STEPS 32
define SMAA_MAX_SEARCH_STEPS_DIAG 16
define SMAA_CORNER_ROUNDING 25

I nie pisz w

jak jakas dziewica 
Opublikowano

Zobacz czy to samo będzie jak dograsz do gry SweetFXa a w SweetFX_Settings.txt będzie dodane tylko

define SMAA_THRESHOLD 0.05
define SMAA_MAX_SEARCH_STEPS 32
define SMAA_MAX_SEARCH_STEPS_DIAG 16
define SMAA_CORNER_ROUNDING 25

I nie pisz w

jak jakas dziewica 

niestety nic ;/

Opublikowano

A przynajmniej zainstalowałeś starsze sterowniki ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A przynajmniej zainstalowałeś starsze sterowniki ? 

boje sie zainstalowac starych bo z tym radeonem same problemy przez pol roku nie miałem tego catalyst bo sie nie właczał itp same problemy były, ale zrobie tak jak mowisz

Opublikowano

Wyczyść kompa ze wszystkich sterowników do grafiki i zainstaluj obojętnie jakie, powinny po prostu działać.

Sprawdź tego bsoda programem np. BlueScreenView. Zrób zrzut ekranu oraz dokładne zdjęcie (bez lampy, dobrze złapany focus) tego jak to wygląda w grze.

Opublikowano

Wyczyść kompa ze wszystkich sterowników do grafiki i zainstaluj obojętnie jakie, powinny po prostu działać.

Sprawdź tego bsoda programem np. BlueScreenView. Zrób zrzut ekranu oraz dokładne zdjęcie (bez lampy, dobrze złapany focus) tego jak to wygląda w grze.

Niech to zrobi za pomocą DDU (Display Driver Unistaller) w trybie awaryjnym. Ręcznie zawsze może coś pozostać.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Zaraz zrobie to co piszecie na innym forum kazali najpierw mi kupic kabel HDMI bo mam taki zwykly wkrecany, co o tym myslicie ?

Opublikowano

F5, kupilem kabel HDMI i zadnej róznicy

zainstalowałem stare jak i nowe sterowniki, wszystko tak jak pisaliście i nic

Opublikowano

Prosiłem o zdjęcie + screena jak to wygląda zanim bezsensownie wydasz pieniądze... Przy okazji daj model monitora

juz mi pomogli na innym forum, dziekuje Ci tez za pomoc, karta juz sprzedana, od razu zapytam GTX 960 bedzie dobrym wyborem do 850zl?

Monitor samsung s24d390 nówka

http://www.pcrtv.pl/msi-geforce-%C2%AE-gtx-960-2gb-gaming,gtx-960-gaming-2g,222739o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...