Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki do gier /~500 zl

Napster4life

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! :)

Chciałbym zakupić sobie słuchawki do gier z mikrofonem, tutaj głównie cs go gdzie chciałbym otrzymać jak najlepszą jakość dźwięku jak i pozycjonowanie. Najlepiej by były to słuchawki zamknięte; najbardziej chodzi mi tu o izolację.

Aktualnie posiadam Logitech G430 z dodatkową, załączoną w pudełku, kartą dźwiękową USB i muszę przyznać, że dźwięk jest okej ale raczej nic poza tym.

Na tą chwilę myślę nad HypreX cloud oraz Pioneer SE-A1000 (które nie są zamknięte jednak zostały mi już polecone)

Posiadam zintegrowaną kartę dźwiękową.

Moja płyta główna to MSI H81M-E33 (MS-7817)

Chciałbym wydać jak najmniej, maxem koniecznym byłaby kwota 500 zł jak mi się wydaje, przynajmniej na tą chwilę, wydaje mi się jednak, że jest sporo tańszych w tej cenie ale godnych uwagi.

Mogę również rozważyć dokupienie karty dźwiękowej do słuchawek jednak chciałbym się razem zmieścić w okolicach 500 zł :)

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Dzieki za odpowiedź :) Tylko problem w tym, że prodigy cube to dość spory wydatek, bo dołaczając do tego słuchawki zapewne wyjdzie jakieś 600 zł już.. Doradziłbyś może coś nieco tańszego? :)

Opublikowano

Prodigy Cube Black Edition + Superlux HMC631, bo widzę, że teraz stoją tanio, a ich dźwięk, jak i jakość wykonania jest bardzo dobra, a sama scena jest znacznie większa niż w Cloudach, w przyszłości zmienisz pady na welur (albo nawet dokupisz je teraz, bo te pady, już na słuchawkach z czasem stają się twarde i nie wygodne) - razem jakieś 500zł

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Zdecydowałem się jednak na Cloudy. Lepiej brać do nich AIM SC8000 czy Xonar DX?

I czy jesli wybiorę SC8000 to czy będę miał problem gdybym chcial pod nie podlaczyc sluchawki a mikrofon pod integre? Moge wgl cos takiego zrobic?

Opublikowano

Xonar przeciętny, a AIM 8000 to ponoć jego konkurencja, więc nie spodziewałbym się rewelacji. Po za tym SC808 jest bardzo awaryjny i problematyczny, więc zastanowiłbym się dwa razy. Poczekaj na używanego Cube lub dołóż trochę kasy, ewentualnie dokup dźwiękówkę później.

Mikro mozesz pod integre podpiac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...