Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie wykrywa żadnego mikrofonu

gogel123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam najpierw napiszę tutaj zanim oddam laptopa na gwarancję może wy coś pomożecie ;)

Otóż mam taki problem przy każdym mikrofonie nie ma znaczenia jakim podłączonym do laptopa laptop go nie czyta nadal mam mikrofon tylko i wyłącznie od laptopa.

Zakupiłem właśnie słuchawki hyperx cloud I i chciałbym przetestować mikrofon a tu lipa Mam nadzieję że mi pomożecie ;>

wM6jsGT.jpg

Fyi0SYL.jpg

Na głośnik i słuchawki jbl nie patrzcie.(Jest to głośnik przenośny)

Jeżeli Ci pomogłem daj like'a. <3

Opublikowano

Widocznie nie zapoznałeś sie z instrukcją do laptopa jak podłączyć mikrofon, pewnie masz jedno wejście ze słuchawkami i żadnej przejściówki.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Widocznie nie zapoznałeś sie z instrukcją do laptopa jak podłączyć mikrofon, pewnie masz jedno wejście ze słuchawkami i żadnej przejściówki.

Już sam sobie poradziłem otóż nie, nie mam 1 wejścia mam 2 i jest widocznie narysowany mikrofon na tym wejściu.

Okazało się że wejście na słuchawki jest wejściem combojack ale po jakiego kija dodali to drugie wejście ?

Jeżeli Ci pomogłem daj like'a. <3

Opublikowano

Mnie się pytasz? Czasem drugie wejście jest zwykłym wejściem liniowym i nie obsługuje mikrofonu bez przedwzmacniacza albo obsługuje mikrofony z zasilaniem z gniazda. 

Masz instrukcję obsługi laptopa to sobie tam dokładnie przeczytaj, nawet nie raczyłeś podać co to za laptop. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...