Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zagrać w Divinity Original Sin?

ganek4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio zastanawiam się czy poznać bliżej gatunek klasycznych gier crpg. Zastanawiam się nad kupnem DOS. Jest tylko właśnie jeden problem. Nie miałem wiele wspólnego z crpg, bardziej zawsze grałem w arpg jak wiedźmin czy mass effect. Po oglądaniu filmów z tej gry wiem na czym to może polegać, że ta gra nie prowadzi za rączkę i wgl. Divinity też swoje kosztuje. Opinie gry są bardzo pozytywne ale zdarzają się jakieś głosy krytyki. Dużo osób mówi przyjemna gierka i jakoś tego nie rozwija. Określenia ,,przyjemna gierka;; czy ,,fajna gierka'' wg mnie powinno się używać przy recenzowaniu... nie wiem np. takiego angry birds czy jakiegoś prostego slashera, ale nie gry przy, której ludzie spędzają po 80-100h. Dlatego nie jestem do końca przekonany. Chcę zaznaczyć, że jestem graczem tak zwanej młodej daty, więc nie wiem czy zabrać się za divinity czy spróbować pillars of eternity. 

Proszę o wasz opinie.

Opublikowano

Nikt nie podejmie decyzji za ciebie, a właśnie tego chcesz. Powinieneś obejrzeć kilka recenzji, porównać obie gry i spróbować swoich sił. Kiedyś próbowałem siąść do Divinity, ale jakoś odechciało mi się - jeszcze przed kupnem. Musisz wyrobić sobie własną opinię na temat granych gatunków. Ze swojej strony mogę dodać, że warto.

Łap materiał od brodatego:

https://www.youtube.com/watch?v=4xtfz3QsY7g

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Nikt nie podejmie decyzji za ciebie, a właśnie tego chcesz. Powinieneś obejrzeć kilka recenzji, porównać obie gry i spróbować swoich sił. Kiedyś próbowałem siąść do Divinity, ale jakoś odechciało mi się - jeszcze przed kupnem. Musisz wyrobić sobie własną opinię na temat granych gatunków. Ze swojej strony mogę dodać, że warto.

A czy gra Cię nie męczyła lub nie nudziła. Wiele ludzi nie ukończyło gry, z tego co słyszałem, niektórzy ze względu na fabułę bądź gra ich już męczyła. Co do brodatego to obejrzałem jego recenzję już wcześniej (i wiem, że pochwałą z jego ust dużo znaczy) jak i innych osób, ale tylko na forum mogę się w jakiś sposób ludzi dopytać o parę kwestii.

Opublikowano

Czy dużo tracę, jeśli będę grał sam. Sytuacja taka, że wszyscy znajomi tylko w cs

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...