Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przycinanie rozgrywki na nowym sprzecie

mistrzuni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Mam problem z przycinkami w grze.

Zakupilem sobie nowy sprzet i ku mojemu zdziwieniu gra nie chodzi plynnie.

Mam zainstalowany system windows 10 pro.

Posiadam procesor intela i5 6300HQ  --> http://ark.intel.com/pl/products/88959/Intel-Core-i5-6300HQ-Processor-6M-Cache-up-to-3_20-GHz

Karte graficzna gtx 960m

Wiedzmin 3 na wyskich/srednich sie nie zacina.

Priorytety na maxa ustawione.

Na starym poczciwym kompie gdzie siedzi procek fx 4100 dziala normalnie, a tu zdziwienie :(

Jakies pomysly, sugestie co z tym zrobic?

EDIT

Wpisałem sobie porównanie

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-6300HQ-vs-AMD-FX-4100/m38166vs2878

I wychodzi, że nawet single core performance jest lepszy (36%), a nie przeklada sie to na rezultaty :(

A z tego co pamiętam to procesor miał tu do gadania najwiecej

Opublikowano

wydaje mi się kolego, że to po prostu optymalizacja gry, ja mam komputer za prawie 17 tys, wiesz i7 6950x, 64 GB ramu, 2 karty gforca 1080 w SLI i też mi przycina, kiedyś na słąbszym kompie mi nie przycinało, nie wiem czy oni coś ostatnio zjebali czy coś, ale mam to samo :)

Opublikowano

Wina leży po stronie Nexona. Na pewno nie tylko wy macie z tym problemy. Jestem pewien, że gracze WarRocka napisali do Nexona by coś z tym zrobili. Narazie zostaje czekać.  Na pewno to utrudnia rozgrywkę, a Nexonowi zależy by graczom pomóc. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...