Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam problem z NOXem - okrutne lagi

blackuGT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemacie, mam NOX'a i gdy go odpalam witają mnie okrutne lagi :)

Problem w tym że nie mogę zmienić ilości rdzeni ani pamięci RAM przypisanych do programu. Gdy próbuję wpisać (Cores : 4 | RAM : 4096) to po restarcie NOXa znowu zostaje jeden rdzeń i dwa GB RAMu...

W płycie głównej jest odpalone wsparcie wirtualnej rzeczywistości.

Jak to naprawić :)?
Pozdrawiam

Opublikowano

Ja ci powiem że ja wczoraj pobrałem o 23 i grałem tak do 1 w nocy w było spoko wszystko. A kumpel chciał też to nie mógł się zalogować do konta google nawet ...

Odpaliłem teraz i działa mi normalnie bez lagów ...

-----------------------------------------------

502 Bad Gateway

504 Gateway Time-out

23/7 Na MPC :)

-----------------------------------------------

PandoraMT2  2016 - Filmik

PandoraMT2  2014 - Filmik

Opublikowano

Ja ci powiem że ja wczoraj pobrałem o 23 i grałem tak do 1 w nocy w było spoko wszystko. A kumpel chciał też to nie mógł się zalogować do konta google nawet ...

Jest to na pewno u mnie problem z małymi zasobami... po prostu NOX potrzebuje troszkę więcej pola do popisu niż mu go daję :P

Dlatego szukam rozwiązania jak mu to pole powiększyć.

Opublikowano

W ustawieniach noxa jest możliwość zmienienia pamięci ram. Jak i 3 opcje graficzne do wyboru tak jak ma to miejsca w wielu grach (Low,Medium,High)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

W ustawieniach noxa jest możliwość zmienienia pamięci ram. Jak i 3 opcje graficzne do wyboru tak jak ma to miejsca w wielu grach (Low,Medium,High)

No wiem przecież że jest możliwość... ale jak cokolwiek zmieniam to i tak zmiany nie zapisują się..

Opublikowano

No wiem przecież że jest możliwość... ale jak cokolwiek zmieniam to i tak zmiany nie zapisują się..

Tzn zapisujesz i nadal nic?

Robisz dokładnie to samo co na tym filmiku?:

Opublikowano

Tzn zapisujesz i nadal nic?

Robisz dokładnie to samo co na tym filmiku?:

Już wiem w czym może być problem. Nie mam uruchomionego VR według NOXa..

Problem polega na tym że w BIOSie jest wyraźnie [ENABLED]...

Co robić :)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...