Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS w grze Counter-Strike Global Offensive

KromkaTV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu mam problem ze spadkami FPS w grze Counter-Strike Global Offensive problem pojawił się nie cały tydzień temu

Moim komputerem jest laptop Lenovo G510 z takimi parametrami

Procesor Intel Core I7 2.20GHz 4 rdzenie

Ram 8GB DDR3 1600Mhz

Dysk HDD 1TB

Karta Graficzna AMD Radeon R7 M265 2GB

sprawdzałem temperatury procesora podczas gry nie były wyższe niż 60 stopni

a temperatury w trybie Idle nie były wyższe niż 48 stopni

Reinstalowałem już Cs'a przenosiłem także na inną partycję nic tego typu manewry nie dawały

Jeśli napisałem to w złym dziale to proszę o przeniesienie 

Opublikowano

Jest to niedokładna specyfikacja komputera jednak coś można wywnioskować z tego. Laptop ten nie jest do gier, jednak nie podałeś również jakie to są spadki fps. Dla niektórych(Ja np) widzę że gra nie jest płynna przy 160fpsach. Nawet posiadając monitor 75hz można to z łatwością zauważyć. Co do Twoich dropów to mogłeś jakoś dokładniej podać róznice spadków fps. Jeśli jest to róznica 40-50 fpp to jest to normalne np: obok rzuconego smok'a. Jeśli są to wartości dużo wieksze raczej jest to problem hardware'owy bądz nawet software'owy.

# CASE: GELID DARKFORCE           # RAM: ADATA 7-7-7-20 3X2   # PSU: Thermaltake 730 SE
# Mouse:ZOWIE FK2 2012   # CPU: I7 920 4,20GHZ  # SOUNDCARD: Creative Sound Blaster X-FI XtremeGamer
# Mousepad: SteelSeries QcK +        # CPU COOLER: PROLIMATECH MEGAHALEMS REV 2.0 SILVER
# Headset: SteelSeries 5hv2 White    # MOTHERBOARD: P6T DELUXE V2   # CARD: GTX 580 MSI TWIN FROZR
# Keyboard: TESORO DURANDAL ULTIMATE MOBA  # MONITOR: SAMSUNG 85 HZ DUNNO MODEL  # HD: SSD 128 KINGSTON,BE WD1003FZEX 1TB

Opublikowano

Są to spadki z np 95 FPS do 25 FPS i chcę dodać że laptop wcześniej nie miał takich sytuacji dopiero po formacie zaczeło się tak robić 

Opublikowano

Są to spadki z np 95 FPS do 25 FPS i chcę dodać że laptop wcześniej nie miał takich sytuacji dopiero po formacie zaczeło się tak robić 

Zainstalowałeś wszystkie sterowniki?

Jest to niedokładna specyfikacja komputera jednak coś można wywnioskować z tego. Laptop ten nie jest do gier, jednak nie podałeś również jakie to są spadki fps. Dla niektórych(Ja np) widzę że gra nie jest płynna przy 160fpsach. Nawet posiadając monitor 75hz można to z łatwością zauważyć. Co do Twoich dropów to mogłeś jakoś dokładniej podać róznice spadków fps. Jeśli jest to róznica 40-50 fpp to jest to normalne np: obok rzuconego smok'a. Jeśli są to wartości dużo wieksze raczej jest to problem hardware'owy bądz nawet software'owy.

Kolejny który mówi, że na monitorze 60Hz czuć spadki FPS'ów ze 150 do 100. Trzymajcie mnie...

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...