Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS'ami

Kamil13450

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś rano podczas gry w lola zauważyłem, że mam małą ilość około 40 (nic w lolu nie zmieniałem), wyłączyłem przeglądarkę i fps ustabilizowały się w granicach 60 fps, zdziwiło mnie to, ponieważ mam wyłączony v-sync i liczę fps mam ustawioną na "uncapped" (czyli nieograniczoną), a zazwyczaj fps jest w granicach 150 - 200. Próbowałem włączyć i wyłączyć v-sync i nic to nie dało i nie mam pojęcie jak to naprawić.

Dodam jeszcze, że ten problem występuje tylko w lolu i komputer nie przegrzewa się, a zużycie procesora / ramu / dysku jest w normie.

Sprzęt w sygnaturze.

EDIT:

Problem rozwiązany, wystarczył restart komputera... Mogłem to sprawdzić wcześniej, ale jak napisałem wyżej temperatury podzespołów były w normie, a zużycie poszczególnych komponentów było w normie, a problem był tylko z lolem, więc byłem pewien, że wina leży w 100% po stronie gry. Proszę o zamknięcie.

i5 4460 | SPC Fera 3 | MSI H81M-P33 | Kingston HyperX Fury 8 GB | MSI GTX 750 Ti | WD Blue 1 TB | Corsair VS 450W | Zalman Z3

Roccat Savu | Roccat Taito King Size | CM Storm QuickFire Ultimate| HyperX Cloud I | Blue Yeti

Specjalista
Opublikowano

Też tak kiedyś miałem, reset naprawiał wszystko, albo w logach coś zjebane, lub wina sterowników do karty graficznej, które lubiły odpierdalać, na lidze legend.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...