Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz i płyta da radę?

flajmate

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce zrobić oc do około 3.8ghz jeśli tyle wycisnąć tylko nie wiem czy zasilacz i moja płyta da radę. Zasilacz chieftec 550w gps ab a Płyta główna p7h55 m Procek który chce podkręcić i5 750

Opublikowano

Kazdy procesor kreci sie inaczej, pewnie pojdzie Ci takie OC, nie sluchaj ich. Jakie bez k? Kiedys nie bylo takiej ideii w intelu, wszystko mozna bylo krecic. Nie pisz glupot jak nie wiesz, autorze wszystko ok, a co do OC to sam probuj, ale na moje oko pojdzie pewnie. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Wiem że da się go kręcić bo już nie raz robiłem to na tym procesorze tylko nie tłem pewny czy płyta i zasilacz da radę.

I chciałbym jeszcze spytać się jaka grafe kupić. Chciałbym pograć w trochę nowsze gry typu gta v. I jaka karta możliwie jak najtańsza byłaby w stanie uciagnac takie gry na średnich? Reszta kompa jak wyżej plus 8gb ramu

Opublikowano

Wiem że da się go kręcić bo już nie raz robiłem to na tym procesorze tylko nie tłem pewny czy płyta i zasilacz da radę. I chciałbym jeszcze spytać się jaka grafe kupić. Chciałbym pograć w trochę nowsze gry typu gta v. I jaka karta możliwie jak najtańsza byłaby w stanie uciagnac takie gry na średnich? Reszta kompa jak wyżej plus 8gb ramu

To zależy ile możesz wydać, tak z dupy to trudno powiedzieć, używki, nowe?

Opublikowano

Niby czemu go nie podkręce do tyłu? Przez płytę?

Procesor bez "K"

Ale Ty wiesz, że wtedy Intel jeszcze nie oznaczał procesorów z odblokowanym mnożnikiem literką "k" i większość można było nieźle wykręcić? xD

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Chce poprostu abyście mi podali kartę która pociągnie gta v na średnich budżet do 300 400 zł uzywka

To bierz 660, powinna dawać na średnich, po oc to już w ogóle.

Opublikowano

Chce poprostu abyście mi podali kartę która pociągnie gta v na średnich budżet do 300 400 zł uzywka

To bierz 660, powinna dawać na średnich, po oc to już w ogóle.

W GTA 5 na tej karcie wysokie to izi Panie w full hd i przyzwoitym fps ;) 

Opublikowano

Karta i tak pewnie by nie padla, skoro juz tyle zyla, ale pograsz, srednie w gta v na pc to niskie na dobra sprawe (nizszych nie ma), 750ti jest slabsza od gtx 660 nie jakos bardzo, bardzo, ale jednak wyraznie widac roznice. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...