Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA SA MP - parę pytań odnośnie tworzenia serwera

sumenato2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Może mi ktoś wytłumaczyć pomóc dobrać 

1. Dla ok. 40 ludzi vps czy sloty ? Jeśli postawię na dedyku będę miał pare IP czy serwery GTA mają baze myql ?

2. Chce mieć forum, TS jeśli z 1 pkt. vps to czy na nim stawiać ? ile ramu ok będzię pobierać 40 ludzi + ts 32 sloty 

3. Jeśli wybiorę opcje kupna slotów np z http://serverproject.pl/ oferują system IS,( skomplikowana instalacja ? )

4. Z jakiej strony mogłbym pobrać jakieś gotowe skrypty modyfikacje. (przewidywany serwer RP)

5. Mogę prosić o jakiegoś linka do pomocy w wgrywaniu takich rzeczy na pusty serwer. 

Z góry dziękuje, lajki lecą. 

5597614610945701113729.jpeg

hit-games.eu Portal o grach mmo i nie tylko

Opublikowano

1. 40 slotów to nie jest tak dużo, chyba wystarczyłby VPS. ;p Zazwyczaj dodają też bazę MySQL, czasami za darmo.
2. Myślę, że nie będzie z tym problemu, chociaż nie wiem ile zazwyczaj jeden gracz obciąża serwer.
3. To łatwa instalacja – Ty konfigurujesz itemshopa tylko z poziomu front-end, z poziomu back-end wszystko odbywa się to automatycznie.
4. Swego czasu popularna była strona gtao.pl, można znaleźć tam masę gotowych skryptów i map za symboliczne piwo, będące odpowiednikiem lajka. Jeżeli chciałbyś kiedyś tworzyć własne skrypty lub dodawać własne funkcjonalności do map, to na tym forum można coś znaleźć.

5 To nic trudnego. Umieszczasz na serwerze pliki aktualnej wersji (download znajdziesz tutaj) – do folderu filterscripts umieszczasz skrypty (o formacie AMX), a do folderu gamemodes – mapy (również w formacie AMX – pliki PWN to nieskompilowane pliki projektu!). Później wystarczy w pliku config.cfg dopisać w odpowiednich linijkach skrypty oddzielane linijką oraz wybrać nazwę mapy, która ma być wczytana z pliku (sama nazwa, bez rozszerzenia .amx). Na końcu wystarczy uruchomić serwer. :)

Opublikowano

wybrałem usługę z serverproject by wbić na serwer klikam by wystartował, cały czas off pokazuje, support do mnie, że musze zainstalować - wgrać plikli pod GTA... ? to do uja po co sie te sloty kupuje skoro musze stawiać na nowo by wbić na pusty serwer.

Mape startową ustawiłem, jak moge odpalic teraz serwer? W panelu wl maszyne lecz nie moge wbić na serwa

5597614610945701113729.jpeg

hit-games.eu Portal o grach mmo i nie tylko

Opublikowano

wybrałem usługę z serverproject by wbić na serwer klikam by wystartował, cały czas off pokazuje, support do mnie, że musze zainstalować - wgrać plikli pod GTA... ? to do uja po co sie te sloty kupuje skoro musze stawiać na nowo by wbić na pusty serwer.

Mape startową ustawiłem, jak moge odpalic teraz serwer? W panelu wl maszyne lecz nie moge wbić na serwa

Chyba podobnie jak na serwerze lokalnym, trzeba uruchomić konsolę samp-server.exe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...