Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało miejsca na dysku C

rauespl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dziwny problem bo zauważyłem że mam za mało miejsca na dysku C i przeliczyłem zawartość wszystkich folderów i wszystko wynosi razem z 40gb, a ja mam wolne 25,3 gb na max. 97,5 gb.

I te miejsce znika z czasem. np raz jest 25,3 gb a na drugi dzien 24,9. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje dlatego pisze tu bo są może jacyś znawcy.

Edit. jeszcze pytanie czy może być to spowodowane tym że mam tam steama który wynosi z 13gb? I czy jakbym mial wiecej miejsca to komp by szybciej chodził ? 

Opublikowano

Witam, mam dziwny problem bo zauważyłem że mam za mało miejsca na dysku C i przeliczyłem zawartość wszystkich folderów i wszystko wynosi razem z 40gb, a ja mam wolne 25,3 gb na max. 97,5 gb.

I te miejsce znika z czasem. np raz jest 25,3 gb a na drugi dzien 24,9. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje dlatego pisze tu bo są może jacyś znawcy.

Edit. jeszcze pytanie czy może być to spowodowane tym że mam tam steama który wynosi z 13gb? I czy jakbym mial wiecej miejsca to komp by szybciej chodził ? 

Raz jest tak i raz tak bo za każdym razem jak uruchamiasz system czy coś robisz to gdzieś muszą się logi zapisywać. Aktualizacje które wykonujesz tez muszą się gdzieś zapisać.

Opublikowano

czyli nic z tym nie zrobie? historie plików mam wyłączoną więc nwm. a czy jakbym mial wiecej miejsca to by komp szybciej chodzil czy by nie bylo raczej roznicy?;p

Opublikowano

• We właściwościach dysku uruchom funkcję "Oczyszczanie dysku" – czasami potrafi się zalęgnąć naprawdę masę plików tymczasowych, które są już zbędne.

Profilaktycznie pobierz program CCleaner i uruchom czyszczenie – także się przyda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...