Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak uzywac incense ?

LOLIkxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Incense używaj najlepiej wtedy, kiedy masz koło siebie PokeStopa z Lure Mode odpalonego plus do tego Twój Incense. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

E tam, podobno po ostatnim update opłaca sie używać incease na zadupiach. Sam to sprawdziłem i rzeczywiście, dropi więcej rzadkich pokemonów nad jeziorem/na wsi niż w mieście (np w mieście ciągle drowze, pidgeje itp, a na zadupiu żaden z spam poków)

Opublikowano

E tam, podobno po ostatnim update opłaca sie używać incease na zadupiach. Sam to sprawdziłem i rzeczywiście, dropi więcej rzadkich pokemonów nad jeziorem/na wsi niż w mieście (np w mieście ciągle drowze, pidgeje itp, a na zadupiu żaden z spam poków)

No niby tak, też o tym słyszałem aczkolwiek nadal trzymam się wersji, że lepiej z lurem odpalić sobie incense.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

No niby tak, też o tym słyszałem aczkolwiek nadal trzymam się wersji, że lepiej z lurem odpalić sobie incense.

co za różnica skoro to i tak łapie osobno ?

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Jeżeli grindujesz, żeby nadropić jak najwięcej poków do ewolucji to jak najbardziej, ale jeżeli chcesz złapać coś oprócz nich to lepiej incease odpalać na końcu świata.

Opublikowano

co za różnica skoro to i tak łapie osobno ?

Ja np. odpalając Incense koło lura miałem 2x tyle Pokemonów, aniżeli normalnie :)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ale to daje osobno i nie ma znaczenia czy stoisz przy lurze. Ważne tylko zeby chodzić bo wtedy dostajesz co 200metrów/minutę

No ale mając Incense i dodatkowo Lure masz tego 2x więcej. Incense idzie tylko do Ciebie, a z Lura dodatkowo przychodzą Pokemony na Pokestop. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ale to daje osobno i nie ma znaczenia czy stoisz przy lurze. Ważne tylko zeby chodzić bo wtedy dostajesz co 200metrów/minutę

No ale mając Incense i dodatkowo Lure masz tego 2x więcej. Incense idzie tylko do Ciebie, a z Lura dodatkowo przychodzą Pokemony na Pokestop. 

No, super, tylko, że zacznijmy od tego, że jeżeli stoisz w miejscu, to Incense daje Ci tylko 1 pokemona na 5 min. Przy poruszaniu się, jest tego bodajże 1 na 2min. Były wyliczenia na reddicie.

Opublikowano

No, super, tylko, że zacznijmy od tego, że jeżeli stoisz w miejscu, to Incense daje Ci tylko 1 pokemona na 5 min. Przy poruszaniu się, jest tego bodajże 1 na 2min. Były wyliczenia na reddicie.

Uznajmy, że każdy używa tego na swój sposób. Ja po prostu rzuciłem pomysł, jak ja to robię, mi niespecjalnie to przeszkadzało stojąc koło Lura.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Zauważmy, że lur ściąga do siebie i ma określony obszar. Incense, jak dla mnie jest dużo bardziej opłacalne (w ramach wyboru) jeżeli idziemy i z 2x większego obszaru ściągamy poki. Wiadomo jednak, że co ze zdwojoną siłą, jak mówi @Creatiνe może być jeszcze bardziej pomocne, ale czy incense nie ma przypadkiem stricto zadania łapania gdy się ruszamy i nie ściąga tych samych poków co lur? 

Opublikowano

Sęk w tym, że ani lure ani incense nie zbierają pokemonów z obszaru tylko losowo je respią, a ich działanie nie wpływa na siebie kompletnie.

Incense jak chodzisz to respi pokemona co minutę/200 metrów, a lure co 5 minut w pokestopie więc raczej słabo używać obu naraz.

WhatShouldIDo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...