Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wylogowywanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam pewien problem, mianowicie stworzyłem serva i gdy wybieram postac, gram z 5 min. to mnie wylogowuje :/ O co kaman /?

Ramu dałem 700 mb mam 818 ( powienienem miec 1GB, VPC pisze, że jest 818).

Net 512 kb/s.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

To jest spowodowane przeciążeniem komputera poz internet słaby ;)

Za dużo dałes , bo 700 serwer + GG + Skype + PortMap + Gra ...

Wiec zuzyje wiele wiecej ;)

Tyle z mojej strony ;)

Opublikowano

Dzięki, mam jeszcze coś, jak zrobic aby nad postacią był napis GM ? i Czy muszę sam ustawiac wszędzie NPC ?

Chodzi Ci o to, jak zrobić na swoim privie GM'a? Jeśli tak to proszę bardzo:

Video tutek link:

http://www.youtube.com/watch?v=rc0OYuO6ynI

Jeżeli chodzi o NPC to nie, po postawieniu i odpaleniu serwera oni automatycznie pojawiają się na swoich miejscach.

Jeśli pomogłem liczę na + i 5*.

Pozdr.

Opublikowano

JESLI TE NPC SAM DODAJESZ TO CO RESET BADZ ODPALENIE SERWA MUSISZ JE SAM DODAC

MYSLE ZE POMOGLEM :)

Właśnie nic nie dodawałem, ponieważ cały czas mi sie postac wylogowuje.

PS. GM'a robiłem tak jak na filmiku i dupa....

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Właśnie nic nie dodawałem, ponieważ cały czas mi sie postac wylogowuje.

PS. GM'a robiłem tak jak na filmiku i dupa....

Jeżeli chodzi o GM'a, musi działać. Spróbuj tak:

1. Łączysz się przez Navicat, potem account---> account. Zrób nowe konto tak jak na filmie czyli: Shift + strzałka w dół, wpisujesz 2, login, hasło od raina, real name 12345, social id 1234567, email od raina. Klikasz fistaszek czyli zapisz i wychodzisz.

2. Wchodzisz w common---> gmhost. Wpisujesz swoje IP z Hamachi z normalną końcówką czyli np. jak masz IP 5.111.222.33 to wpisujesz takie, a nie z końcówką .100, zapamiętaj! po czym klikasz fistaszek czyli zapisz i wychodzisz.

3. TERAZ UWAŻNIE CZYTAJ! NIE RÓB TAK JAK NA FILMIKU TYLKO TAK JAK JA CI POWIEM! Dajesz restart całej maszyny czyli ./stop potem jak troszkę przemiesza i już skończy mieszać to logout. Zamykasz maszynę i włączasz od nowa, logujesz się po czym wpisujesz ./start i czekasz aż będzie operation timed out, tak około od 3 do 5-6 razy.

4. Odpalasz spolszczenie lub z mc.exe zależy czy masz chinola czy metka 2008 po prostu wchodzisz na serwer. Logujesz się na zrobione przed chwilą konto i robisz nową postać, np. ja sobię ja nazwę: Claw

5. Logujesz się na postać, wchodzisz tam do byle jakiego królestwa po czym sprawdzasz czy da się chodzić, a jeśli wszystko gra to wyłącz metka (clietna mc.exe lub spolszczenie) i zaloguj się do Navicata ponownie.

6. Po zalogowaniu wejdź znowu w common---> ale teraz gmlist.

7. WAŻNE!!! Jeżeli jesteś już w gmlist klikasz shift strzałka w dół, wpisujesz numerek 3, mAccount wpisujesz login konta na której robiłeś przed chwilą postać (w moim wypadku jak już wcześniej mówiłem nazwałem postać tak: Claw), potem mName wpisujesz nazwę postaci na koncie (czyli w moim przypadku: Claw), w mContactIP wpisujesz dokładne IP z Hamachi bez żadnych końcówek .100!!!!, w mServerIP dajesz ALL, a na końcu co jest bardzo bardzo ważne zaznaczasz IMPLEMENTOR po czym fistaszek, wychodzisz z Navicata i restarujesz maszynę, czyli wpisujesz ./stop po czym czekasz aż przemiesza i wpisujesz logout po czym wyłączasz i włączasz od początku, logujesz się wpisujesz ./start czekasz na operation timed out od 3 do 5-6 razy i odpalasz mc.exe z chinola lub spolszczenie z metka 2008 (pamiętaj, że odpalasz na swoim IP z Hamachi z końcówką .100!!!), logujesz się na konto, wchodzisz na postać ( u mnie postać ma nazwę: Claw) i już powinien być GM ;)

Mini Tut by: Roue, czyli by me.

Można kopiować, aczkolwiek proszę zawsze o dopisek : Mini TuT by: Roue dla MPC Forum <---- to tak na wszelki wypadek ;)

Mam nadzieję, że pomogłem. W tym krótkim tutku robienie GM'a różni się tylko tym, że najpierw robimy postać na koncie a potem dajemy jej GM'a w gmlist.

Jeżeli pomogłem, liczę na + i może 5* :)

Pozdrawiam, Roue.

Opublikowano

Już zrobiłem GM'a wcześniej ale + i 5 za chęci, problem z wylogowywaniem nadal aktualny. Mam wyłączone GG, skype i inne takie duperele a nadal wylogowywuje.

Hmm... wylogowywuje Cię od razu gdy wybierasz postać (jeszcze w ekranie wybierania postaci) czy jak już się normalnie pojawia w królestwie postać? Może kombinowałeś coś z FileZill'ą i zbugowała Ci się mapka :(

Jest jeszcze możliwość, że masz za mało RAM'u, wtedy serwer nie uciągnie i albo masz lagi stop-klatka albo w ogóle nie możesz się lognąć.... ciężka sprawa :(

I tu pojawiają się pytania:

Wylogowanie powstaje przy odpaleniu postaci GM'a, którą wcześniej robiłeś jak Ci podawałem?

Jak wchodzisz na Rain'a (login- rain, hasło- 12345) to wszystko jest normalnie i Cię nie loga?

Odpowiedz czy Cię jeszcze w ogóle loga, czy dałeś jakoś radę?

Moim zdaniem są to problemy z przeciążeniem serwera- jeśli masz fundusze to radziłbym dokupić trochę części do kompa- przydadzą się nie tylko do metka ale i do miliona innych rzeczy.

Polecam dokupić trochę RAM'u- tak do 1-2GB teraz to za grosiki takie coś dostaniesz, a no i jeszcze net chociaż 1-2 mb/s bo to naprawdę sporo daje, a teraz tych dostawców jest od groma i mają niezłe ceny, także jak chcesz trochę kompa podrasować względem pykania w gry (nie tylko w metka), pod względem pracy na kompie (no sam rozumiesz jakieś tam pracki czy coś) i jeśli oczywiście masz fundusze to radzę Ci zainwestować w lepsze części.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...