Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problemy z internetem Windows 10

zebra358

Pytanie

Opublikowano

Witam!

Problem:

Od mniej wiecej tygodnia, czyli odkad mam nowy komp z Windows 10 (nie jestem z stanie powiedziec czy to dokladnie  wina windowsa 10, bo to sie zaczelo po jakims czasie) nie mam internetu co 5 min, wywala mnie z gier online, na chromie pisze DNS PROBE FINISHED NO INTERNET, a na innych przegladarkach wywala błąd, w tym samym czasie na innych komputerach internet dziala normalnie. Problem jest i na kablu i na wifi.

Niedziałające rozwiązania:

-reinstalacja najnowszych sterownikow, nie dziala, kupilem nawet druga karte i problem nie znikl
-problem z cala siecia, nie poniewaz gdy udostepniam internet z telefonu problem nie znika
-wylaczenie zapory, nie dziala
-odhaczenie opcji ktora moze wylaczyc karte zeby zaoszczedzic energie tez nie dziala.

Wiecej rozwiązan nie znalazlem

Pomocy!!

PS: Przepraszam z ewentualne bledy, mam dysorto ale wszystko sprawdzilem i chyba jest ok.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem ten sam błąd i do tej pory nie wiem co było tego przyczyną, przywróciłem ustawienia routera do domyślnych i wszystko wróciło do normy. W necie są poradniki jak to naprawić tak ps. Możesz Win + R wpisujesz cmd i enter, a następnie "netsh winsock reset" i enter Potem restart kompa . Możesz też spróbować w cmd ipconfig /release a potem ipconfig /renew --> ipconfig /flushdns i też restart. Lub w ustawieniach sieci Panel Sterowania -> Sieć i Internet -> Centrum Sieci i Udostępniania - > Zmień ustawienia karty  sieciowej -> Enthernet -> PPM -> Właściwości  -> Protokół internetowy IPV4 -> Właściwości -> Użyj następujących adresów serwerów DNS -> Pref. serwer DNS 8.8.8.8 Alter. serwer DNS 8.8.4.4

Zmiana DNS'ów na Googlowskie raczej nic nie da.

Jeśli nic nie pomoże, ja bym spróbował przywrócenie systemu do stanu początkowego (osuwa i pliki i aplikacje), czyli sterowniki również.

strange1.jpg

Opublikowano

Miałem ten sam błąd i do tej pory nie wiem co było tego przyczyną, przywróciłem ustawienia routera do domyślnych i wszystko wróciło do normy. W necie są poradniki jak to naprawić tak ps. Możesz Win + R wpisujesz cmd i enter, a następnie "netsh winsock reset" i enter Potem restart kompa . Możesz też spróbować w cmd ipconfig /release a potem ipconfig /renew --> ipconfig /flushdns i też restart. Lub w ustawieniach sieci Panel Sterowania -> Sieć i Internet -> Centrum Sieci i Udostępniania - > Zmień ustawienia karty  sieciowej -> Enthernet -> PPM -> Właściwości  -> Protokół internetowy IPV4 -> Właściwości -> Użyj następujących adresów serwerów DNS -> Pref. serwer DNS 8.8.8.8 Alter. serwer DNS 8.8.4.4

671411485514457941894.png

Opublikowano

Na pewno zmiana DNS na googlowe nic nie da jak ISP ma swoje, powinny być ustawione na automat.  Tym bardziej jak ma router wpisuwanie goglowych dns jest bezsensowne. 

Wystarczy wpisać ręcznie dane w ustawienia sieciowe takie jakie daje ROUTER jeśli jest przez niego połączenie ( instrukcja obsługi jest do przeczytania ) , ewentualnie sprawdzić ustawienia routera ( bramkę i dns-y, w razie czego dokładniejszych danych jak powinno być dostarczy ISP, wystarczy zadzwonić albo rzeczytać umowę czasem są dołączone te ustawienia do niej ) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...