Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wstąp do stowarzyszenia - poszukiwani chętni

dsliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

news--1470174370-U1.png

Czołem! Przechodząc do rzeczy, poszukuję osób mieszkających (w pierwszej kolejności) w województwie Podkarpackim, interesujących się militaryzmem, historią Państwa Polskiego lub survivalem. Zmierzam do utworzenia stowarzyszenia- o czym napiszę niżej.

Do mojej dyspozycji, poszukuję osób, które:

• interesują się historią Państwa Polskiego i nie wstydzą się tego że tutaj mieszkają,
  • interesują się służbą bezpieczeństwa (wojsko, policja, straż graniczna),
  • mieszkają w obrębie województw: Podkarpacie, Lubelszczyzna, Małopolska.

Do czego zmierzam?

Już w roku 2010, planowałem otworzenie jednostki paramilitarnej, na wzór ZHP, Strzelec. Jednak sytuacja zmusiła mnie do zaniechania tych czynów (migracja z miejsca zamieszkania). Dziś, będąc już na stałe związany z konkretną ideologią, oraz z widokiem na sytuację związaną z młodzieżą polską, która (niektórych) wręcz bulwersuje planuję utworzyć stowarzyszenie. Będzie to stowarzyszenie zrzeszające młodzież w skali całego Państwa (na chwilę obecną jedynie te trzy województwa, poczynając od Podkarpacia). Rozbudowa sieci stowarzyszenia na wydziały wojewódzkie wejdzie w życie w momencie ustabilizowania jednostki 'matki'. Jeśli chodzi o tryb nabycia członkostwa- przedstawię to w postaci dokumentów (wzór statutu stowarzyszenia) podczas osobistego spotkania z zainteresowanymi.

Osoby zgłaszające się, oprócz wyżej wymienionych cech powinny:

• posiadać obywatelstwo polskie,
  • być niekaralne za przestępstwo lub przestępstwo skarbowe,
  • posiadać minimalny wiek 18lat (w dni zatwierdzenia statutu),
  • nie być związane z żadną partią polityczną ani ugrupowaniem politycznym,
  • dać rękojmie zachowania tajemnicy w sprawach związanych ze stowarzyszeniem,
  • być gotowe podjąć stałą współpracę na stanowisku Zarządu Stowarzyszenia.

Na jakich zasadach ma wyglądać procedura rekrutacyjna osób zainteresowanych?

• rozmowa wstępna- telefoniczna/wymiana emaili + umówienie spotkania (warunek konieczny),
  • spotkanie wraz z podpisaniem klauzuli poufności + udostępnienie dokumentów do wglądu,
  • wówczas oddaję 7'dniowy okres na podjęcie decyzji (tak lub nie),
  • po zgromadzeniu wystarczającej ilości osób tworzymy stowarzyszenie na opartych wcześniej warunkach i statucie.

Kogo nie szukam?

Przede wszystkim ludzi, którzy są pesymistycznie nastawieni do życia, mających za cel- próżność. Chciałbym, aby kandydat dał wiarę temu co robi i starał się tym dzielić z innymi. Nie szukam osób, które swoje idee polityczne będą wcielać podczas spotkań plenerowych lub warsztatów. Nie szukam osób, które będą nawoływać do nienawiści i brutalności.

Kogo szukam?

Być może właśnie Ciebie ;) Kontakt PW.

PS. Wstawiam ten temat w tym właśnie dziale ze względu na właściwość- nie widzę tutaj przesłanek do tego, aby temat ten miał znajdować się w sekcji giełdy- ze względu na to, że nie jest to oferta pracy/sprzedaży/kupna a jedynie zachęcenie młodzieży do aktywności paramilitarnej w stowarzyszeniu, co jednoznacznie wskazuje na akcję społeczną.

Opublikowano

To że ty i twoi "przyjaciele" z gimnazjum macie tutaj konta nie oznacza, że nie ma tutaj osób pełnoletnich...

Kurde jakbym nie miał do takiego Rzeszowa prawie 500km to byłbym w miarę zainteresowany, a tak to niestety trochę za daleko jak dla mnie.

Nie mniej jednak życzę powodzenia w poszukiwaniu członków. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Napisz na pw, dokładne zadania czy coś. Za miesiąc dokładnie będę wiedział czy będę mógł ewentualnie wstąpić czy nie.

ZBIERAM PLUSY +

Opublikowano

Napisz na pw, dokładne zadania czy coś. Za miesiąc dokładnie będę wiedział czy będę mógł ewentualnie wstąpić czy nie.

Lokalizacja: Szczecin. Na chwilę obecną nie mogę podjąć osób z tak dalekich zakątków Polski- chyba, że nie jest to dla Ciebie większym problemem, co więcej- miałbyś możliwość podjęcia utworzenia podrzędnej jednostki właśnie w swoich rejonach. Jeżeli będziesz zainteresowany napisz.

Jeszcze raz napomknę, ponieważ chyba nie wszyscy zrozumieli. Poszukuję osób, które wcielą się w Zarząd stowarzyszenia. Członkiem stowarzyszenia będzie można zostać już od 16, a nawet 15 roku życia (wiadomo, bez czynnego prawa np w głosowaniach).

Opublikowano

@dsliwa

A tak z ciekawości, ilu posiadacie członków na chwilę obecną (zarząd + cała reszta) ?

Tak jak napisałem- pragnę te stowarzyszenie otworzyć, dlatego poszukuję miłośników tematyki - do zarządu.

W nieoficjalnej organizacji (zwykła zbieranina) do 2013 roku (gdy nasze drogi się rozeszły) było nas ponad 40 osób z Podkarpacia. Cóż, potrzebuję 5 osób do Zarządu, aby wszystko mogło powstać- dlatego kładę nacisk na osoby z regionu. Chciałbym pozyskać fundusze, uruchomić centralę (coś a'la kampus centralny z mini polem do manewrów- coś na odludziu), a przy dobrym podejściu z Prezydentem miasta da się wszystko załatwić dla takiego stowarzyszenia, które działa na pełnej mocy prawa.

Opublikowano

Hah gdyby nie to że mieszkam na zadupiu to bym coś kombinował.

Bynajmniej pomysł ciekawy, będziecie mieli jakąś stronkę czy coś żeby śledzić to wszystko? :D

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Ciekawy temat i sam pomysł. Do Rzeszowa aktualnie mam 25 minut samochodem, więc póki co będę się przyglądał ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...