Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skille do pokemonów

valentine28

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy posiada ktoś stronę/poradnik w którym przedstawione są skille jakie są najlepsze do danego pokemona?
Czyt, czy lepiej mieć snorlaxa z lickiem czy z headbuttem itp?

Opublikowano

No okej, ale z drugiej strony każdy ze skilli jest lepszy do konkretnych celów. czy to bronienia gymu czy do atakowania.

Kolejne pytanie, czy jest sens ewoluować przykładowo eevee 98 IV z 400 cp, czy lepiej ewoluować eevee z 770 cp i 72 IV??
bo w dalszym ciągu nie bardzo rozumiem tego i nie wiem jakie pokemony wybierać do ewolucji i do power upów

Opublikowano

No okej, ale z drugiej strony każdy ze skilli jest lepszy do konkretnych celów. czy to bronienia gymu czy do atakowania.

Kolejne pytanie, czy jest sens ewoluować przykładowo eevee 98 IV z 400 cp, czy lepiej ewoluować eevee z 770 cp i 72 IV??

bo w dalszym ciągu nie bardzo rozumiem tego i nie wiem jakie pokemony wybierać do ewolucji i do power upów

W teorii lepiej jest ewoluować 400 cp i 98 IV, ale w praktyce będziesz musiał wydać dużo dustu i candy żeby przegonił 770 cp eevee. Jak to działa?

Powiedzmy że twój 400 cp eevee ma 10 level, a 770 cp ma 20 lvl(i Ty masz 20 lvl więc nie możesz wyżej power upowac) . Gdy ulepszysz swoją pierwszą eevee do 20 poziomu nie będzie miała 770 cp a powiedzmy z 810 (nie wiem dokładnie jaka będzie to różnica), podczas gdy z tą 770 już nic nie zrobisz, bo osiągnęła swoje maksimum.

Więc co do opłacalności musisz sam zdecydować. Osobiście 770 cp wydaje mi się lepsza mimo 72 IV, ale jak masz dużo zapasów do zużycia to możesz też tą słabszą :)

WhatShouldIDo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...