Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie

912384

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam pytanie czy jakbym kupił zestaw z i5-6500 + gtx 1060 od MSI 

to czy bede mogl grac w gierki bez lagow itp.  czy bede musiał cos podkrecac bo mysle nad zmiana na i5-6600k lub i7-6700k ale na podkrecaniu sie nie znam :>

I co ile sie zmienia paste itp. 

ja zawsze na lapkach siedzialem :C

Opublikowano

Najlepiej to uzupełnij wzór, bo jak tak mało wiesz, to nie wiem czy ten zestaw będzie ogólnie ok, bez obrazy oczywiście.

Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Opublikowano

8 ramu 

Ale moglbym do 16 ogarnac 

Ram co daje ? wiecej fpsow ?

Ram to ram, więcej FPS nie da, ale najnowsze gry, które są bardziej wymagające będą chodziły płynniej.

Niekoniecznie musi to być 16 GB, obecnie 12 wystarczy.

strange1.jpg

Opublikowano

Trochę mierna decyzja, zamiast złożyć normalny zestaw na forum. Jak ty w niecałą godzinę/dwie w końcu sam bez żadnych rad decydujesz się na zakup to po co w ogolę zakładałeś temat ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Według mnie to dodatkowe chłodzenie jest zbędne.

Po co wydawać pieniądze, jak normalny wiatrak będzie też dobry.

No chyba, że ktoś osiąga temperatury +75 stopi to wtedy jest wskazane takie coś, ale w normalnym zastosowaniu całkowicie się nie opłaca.

strange1.jpg

Opublikowano

No chyba, że ktoś osiąga temperatury +75 stopi to wtedy jest wskazane takie coś, ale w normalnym zastosowaniu całkowicie się nie opłaca.

Jeżeli ktoś lubi mieć małe temperatury, to dlaczego nie kupować niereferencyjnego chłodzenia? :D Boxowe chłodzenie jest dobre i ze spokojem starczy, ale jakbym miał wybierać dla siebie, to kupował bym nowy radiator, a nie leciał na boxowym. Kto co lubi.

Opublikowano

Jeżeli ktoś lubi mieć małe temperatury, to dlaczego nie kupować niereferencyjnego chłodzenia? :D Boxowe chłodzenie jest dobre i ze spokojem starczy, ale jakbym miał wybierać dla siebie, to kupował bym nowy radiator, a nie leciał na boxowym. Kto co lubi.

Tak, ale za cenę około 100 zł można mieć np. dodatkowe 4 GB pamięci RAM, a to chyba się bardziej opłaca niż kupno chłodzenia. Tak jak napisałeś - jak kto lubi.

strange1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...