Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry sprzęt i mało FPS

TMKjzs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż od jakiegoś czasu mam mały problem związany ze spadkiem FPS. Średnio mam ich 150 a nawet i mniej, gram na najniższych detalach i małej rozdziałce. 

Sprzęt: 

I5 4460 

GTX 970 

8 GB 1866MHz

Proszę o szybką pomoc :)

Opublikowano

Być może masz stare sterowniki. Pobierz najnowsze z aplikacji GeForce Experience. Jest też opcja niespójności danych. Sprawdź spójność gry na Steam w ten sposób:  kliknij  na tytuł gry prawym przyciskiem myszy, wejdź w właściwości, potem pliki lokalne i sprawdź spójność gry. Mam nadzieję, że pomogłem ;)

Opublikowano

Przy takim sprzęcie powinno być o wiele więcej fps.

Gra przypadkiem nie działa ci na karcie od Intela?

Te 8gb ramu masz w 1 kości czy 2?

Opublikowano

Wszystkie stery zaktualizowane, spójność plików już robiłem parę razy. Wszystko co możliwe robiłem. Komendy w opcjach uruchomienia też wpisane. 

8 GB w jednej kości. 

Opublikowano

Przy takim sprzęcie powinno być o wiele więcej fps.

Gra przypadkiem nie działa ci na karcie od Intela?

Te 8gb ramu masz w 1 kości czy 2?

Jak by mi chodziła na zintegrowanej to nie było by nawet 100 fps

Opublikowano

Przepelniony komputer,zrob formata i zobaczysz roznice. Sciagajac cos z sieci raz na jakis czas wpiszesz sie do botnetu albo pobierzesz cos innego co dziala w tle bez twojej wiedzy :)

Od nowa wszystko zrób,nie formatuj dyskow tylko caly system postaw na nowo.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Bywalec
Opublikowano

Sprawdź czy w opcjach grafiki renderowanie wielordzeniowe (multicore rendering) masz włączone, sam na lepszym procku miałem spadki do 100, a po włączeniu tej nieszczęsnej opcji stały na 300.

Opublikowano

Mam niestety taki sam problem co kolega autor według mnie mam dobry sprzęt Intel Core i5-5200 4 GB Ram Nvidia 920M Windows 10 Home 64 bit zasilacz (bo laptop) na wysokiej wydajności wszystkie sterowniki aktualne.

Wszyscy słuchają Reggae dla szpanu lub z powodu zioła. Ale tą muzykę trzeba po prostu czuć...

Opublikowano

Tak na przyszłość, nie kupuj NIGDY avasta. Darmowy antywirus, ok ale płatny to jest praktycznie to samo. Z płatnych to Kaspersky

Ty chyba żartujesz, 2 wyżej wymienione antywirusy nie nadają się do ochrony. Spowalniają tylko komputer.

Sprawdź temperaturę procesora i karty graficznej. Możliwe że się temperatura jest wysoka.

Opublikowano

Tak na przyszłość, nie kupuj NIGDY avasta. Darmowy antywirus, ok ale płatny to jest praktycznie to samo. Z płatnych to Kaspersky

Ty chyba żartujesz, 2 wyżej wymienione antywirusy nie nadają się do ochrony. Spowalniają tylko komputer.

Sprawdź temperaturę procesora i karty graficznej. Możliwe że się temperatura jest wysoka.

Każdy antywirus spowalnia -.- 

"W trybie jałowym, podczas 5-minutowego testu, wyniki za pomocą systemowego monitora wydajności zbierano co jedną sekundę. Średnio procesy Kaspersky Internet Security 2016 do działania potrzebowały 0,011% czasu procesora i ~46MB pamięci RAM (wykres w skali 1:1)."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...