Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jestem Nowy Potrzebuje Info

HARU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka postać jest dobra i w pvp jak i w pvm Jak rozbudowywać ta klasę postaci i jakie skille są najbardziej przydatne??? Za pomoc + 5 i miły komentarz xD

Opublikowano

Pragniesz aby ktoś napisał ci taki poradnik?

Wytłumaczenie tego wszystkiego trochę zajmie...

Jeżeli zaczynasz dopiero grę, zdecydowanie polecam Obieżyświata > Skrytobójce.

Powody:

Robisz wszystkie skille jakie oferuje obieżyświat oprócz skilli dla kusznika - łatwo to odróżnić... (wszystkie skille się przydają więc żadne PP nie są zmarnowane).

Oczywiście polecam robić skille delikatnie i lecieć z PozP...ale to już "kto co woli".

Masz dużo obrony i uników - spokojnie możesz expić solo, bez dobrego peta czy Party (drużyny).

Obrażenia jakie zadajesz są dosyć ciekawe, a szybkość uderzeń jeszcze ciekawsza.

Z takich ważniejszych rzeczy to tyle, jest to postać którą gra się przyjemnie, w sam raz na początek.

Z czasem jak się już dorobisz trochę kasy możesz pobawić się innymi postaciami, Mrocznym czarodziejem lub peciarzem, ale na razie ten pomysł jest zły - będziesz płakał że nie masz many, jeżeli chodzi o MC, a peciarza nie masz co robić bo z pantery bossa nie zrobisz....

Uzdro też odpada bo jest to postać wymagająca, zarówno w PT jak i podczas samotnego expa którego nie polecam.

... Trochę się rozpisałem, niepotrzebnie, skup się na obieżyświacie, spodoba ci się gra nim ;)

. . .

Opublikowano

Pragniesz aby ktoś napisał ci taki poradnik?

Wytłumaczenie tego wszystkiego trochę zajmie...

Jeżeli zaczynasz dopiero grę, zdecydowanie polecam Obieżyświata > Skrytobójce.

Powody:

Robisz wszystkie skille jakie oferuje obieżyświat oprócz skilli dla kusznika - łatwo to odróżnić... (wszystkie skille się przydają więc żadne PP nie są zmarnowane).

Oczywiście polecam robić skille delikatnie i lecieć z PozP...ale to już "kto co woli".

Masz dużo obrony i uników - spokojnie możesz expić solo, bez dobrego peta czy Party (drużyny).

Obrażenia jakie zadajesz są dosyć ciekawe, a szybkość uderzeń jeszcze ciekawsza.

Z takich ważniejszych rzeczy to tyle, jest to postać którą gra się przyjemnie, w sam raz na początek.

Z czasem jak się już dorobisz trochę kasy możesz pobawić się innymi postaciami, Mrocznym czarodziejem lub peciarzem, ale na razie ten pomysł jest zły - będziesz płakał że nie masz many, jeżeli chodzi o MC, a peciarza nie masz co robić bo z pantery bossa nie zrobisz....

Uzdro też odpada bo jest to postać wymagająca, zarówno w PT jak i podczas samotnego expa którego nie polecam.

... Trochę się rozpisałem, niepotrzebnie, skup się na obieżyświacie, spodoba ci się gra nim ;)

Dzięki za info juz zaczynam grę pozdro

Opublikowano

Drobiazg.

Zapewne grasz na nowszym serwie, napisz do mnie na Heroic lub Heroc (zależy którą postacią będę grał), a pomogę ci ogarnąć grę i wbić parę lvli ;)

. . .

Opublikowano

Czy ja wiem czy skrytpobojca ( na ang o ile dobrze pamietam jest to SH (ShadowHunter) ) jest dobra postacia na poczatek, raczej nie.

Polecam Ci Dark Magicana (na pl Mroczny Czarodziej jakos tak ) a potem Chaos Magican (Mag Chaosu ) jest to zdecydowanie najlepsza postac dla poczatkujacych graczy w swiecie rappelz. Nie rozumiem czemu kolega napisal ze nie poleca tej postaci na poczatek. Zgadzam sie jednak co do pet klas te klasy wymagaja dobrych petow a bez petow sa marna klasa ( ja mam an usa bs'a 102 z petami rp i bp r6 gdybym nie mial tych petow to nie radzilbym sobie po prostu )

Co do skilli Rozwijasz tylko Fire Arrow i Lighting Bolt sa to spam skille, idziesz expic i po prostu spamujesz tymi dwoma skillami a jesli masz koniec many to od tego sa mp potki, zawsze mozesz zmniejszyc lvl skilli zeby mana starczala ci na dluzej ( ale ta opcje proponuje tylko w dp ), rozwijaj jeszcze pasywy do unikow etc a reszta wg uznania. Mag Chaosu ( 2nd klasa mrocznego czarodzieja dobrze sprawdza sie w solo jak i w dp jest chetnie brana no i kozaczy na pvp jak umie sie nia grac ( jest to w sumie najlepsza postac pod pvp ma jednego skilla ktory potrafi zabic hitem ).

15097.png
Opublikowano

bartez Nie mogę się z tobą zgodzić ...

MC, czyli mroczny czarodziej, wiadomo ma swoje plusy - Spory DmG, za to ma duużo minusów i jest to wymagająca postać.

Po 1, nie będzie wyrabiał z maną, więcej będzie bił z różdżki atakiem Fiz niz Mag...

Po 2, będzie posiadał mało obrony Fiz i mało HP, a co za tym idzie? Często będzie padał...

Po 3, każdy nowy większość czasu do 50-60 Lvl +/- siedzi w ARID, chcesz aby MC bił z Orkiem który ma zjednoczenie +63 Atk Fiz i Obrony?

A może ma tam bić z RP, który padnie mu na 2 hity?

Oczywiście zawsze może z noobami siedzieć w PT i dostawać po 2k expa co Minute bo mniej więcej tyle zabijają 1 Stwora...

Dlatego Najlepszym rozwiązaniem na początek jest Obieżyświat, dużo życia, dużo obrony Fiz, Szybki atak i genialny skill Uderzenie Skrytobójcy który sprawia że szybkość uderzeń jest wspaniała.

Drugim plusem jest fakt że skille które posiada Obieżyświat są tak ułożone że w co byś nie wpakował PP to i jak nie będziesz miał wrażenia że zniszczyłeś postać, ponieważ każdy skill się przydaje.

Wiadomo na 110 lvlu będzie miał Wszystkie skille wymaxowane, jednak zanim się wbije ten 110 to trzeba trochę czasu i lepiej dobrze rozdysponować nasze PP.

. . .

Opublikowano

A tam, chlopak poczyta streszczenie opisu postaci i napewno wybierze cos dla siebie. Odradzam jedynie pet klasy, mimo ze sa to dobre postacie to dla poczatkujacego bez kasy to marny wybor.

15097.png
Opublikowano

Dokładnie, jednak ludzie lubią jak za nich wybiera się postacie :)

Przydział musi być.

. . .

Opublikowano

Bardzo fajnie mi się gra skrytobójcą, Co z tego że nie mam doświadczenia w tej grze nauczę się co i jak a do tego lepsza jest postać którą trzeba się po męczyć trochę a nie iść na łatwiznę :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja polecał bym jeżeli chcesz zadawać bardzo mocne ciosy to mrocznego czarodzieja.

Jeżeli chcesz mieć bardzo dużo obrony polecam palladyna potem rycerza.

Pier*olą mnie wasze + i -

Róbcie co chcecie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

R3DL4M miesiąc w plecy z odp jesteś.

HARU albo ma już 80++ lv, albo przestał grać.

Ja polecał bym jeżeli chcesz zadawać bardzo mocne ciosy to mrocznego czarodzieja.

Chcesz duży DMG? A zarazem sporo obrony, dużo życia i wymiatać w PVP? Archer...

. . .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...