Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Z Loczeniem Kumpla Z Servem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mój kumpel nie umie wejsc do gry mojego priva mam 1 kanal jest ch1 u mnie pisze ch1 norm a u niego ch1... serwer moj jest na chamachi z modem od kamera moj kolega nie ma hamachi ale ma metina i moda zainstalowanego lecz nie umie sie poloczyc z serwerem kiedy u mnie wszystko dzialaco ma zrobic moj kumpel ?

DAJE + za pomoc

POZDRAWIAM

@EDIT zapomnialem ze mam port 13004 na czerwono

Edytowane przez karson97

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No wiesz co ja mam IP z hamachi takie 5.137.215.78 i takie same mu podalem zeby sie zalogowal na hamachi siec>doloncz do istniejacej sieci> wpisal moje ip z hamachi zwykle bez koncowki 100 hasla nie mam. Mu niby pisze ze sieci takiej nie ma help

W modzie od kamera mam z koncowka 100 ip z hamachi

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

No wiesz co ja mam IP z hamachi takie 5.137.215.78 i takie same mu podalem zeby sie zalogowal na hamachi siec>doloncz do istniejacej sieci> wpisal moje ip z hamachi zwykle bez koncowki 100 hasla nie mam. Mu niby pisze ze sieci takiej nie ma help

W modzie od kamera mam z koncowka 100 ip z hamachi

Jeśli masz już Hamachi to u samej góry masz swoje IP, no nie? Trochę niżej masz nazwę sieci jaką wcześniej dałeś. Powiedz kumplowi żeby wszedł w Sieć-> Dołącz do istniejącej sieci-> I tam wpisał nazwę twojej sieci (tą nazwę, która jest wyświetlana pod twoim IP w Hamachi najczęściej typu SrutututuMT2 lub CośTamYT2, hasła nie ma, więc niech kliknie ok i już jest w twojej sieci.

Kolega jest w pokoju na Hamachi?

Ty jesteś?

Porty odblokowane? Musisz odblokować: 11002 13000 13002 13061 13001 13004 13003 13099 13069 i wszystkie palą się na zielono? Jakby co program Portmap, jeśli nie wiesz skąd go ściągnąć i jak powłączać porty pisz tutaj lub ślij prywatną wiadomość.

Zapora u Ciebie wyłączona?

Zapora u kolegi wyłączona?

Twoje IP z Hamachi w spolszczeniu podałeś mu bez końcówki .100? To bardzo ważne! Jeśli masz IP 5.137.215.78 to podaj mu to czysto wzięte z hamachi z normalną końcówką czyli w twoim przypadku .78, A NIE TAKIE, KTÓRE MA KOŃCÓWKĘ .100 CZYLI NP. TAKIE: 1.111.111.100 !!

Liczę na + i 5*, mam nadzieję że pomogłem.

Pozdr.

Edit: A bym zapomniał, pamiętaj, że kolega ma grać w twoim przypadku na IP takim: 5.137.215.100, a ty na IP takim: 5.137.215.78

Opublikowano

nie wiem jak ale port 13004 jest na czerwono jak go na zielono zrobic?

Czyli ze mam dac mu tak edytowanego jak ten? patrz na server 1

xxx

Nie masz czasem dwa razy odpalonego Portmapa? Często tak się zdarza, też miałem problem z portem 13004. Spróbuj jakiegoś innego Portmapa, lub po prostu coś źle wklepałeś w konfiguracji tego Portu. Popróbuj i napisz, czy coś pomógł inny Portmap, lub czy nie miałeś czasem odpalonego go dwa razy, a w jednym z nich port 13004 na zielono- wtedy na drugim na czerwono (ja tak miałem).

Pozdr.

Opublikowano

Nie masz czasem dwa razy odpalonego Portmapa? Często tak się zdarza, też miałem problem z portem 13004. Spróbuj jakiegoś innego Portmapa, lub po prostu coś źle wklepałeś w konfiguracji tego Portu. Popróbuj i napisz, czy coś pomógł inny Portmap, lub czy nie miałeś czasem odpalonego go dwa razy, a w jednym z nich port 13004 na zielono- wtedy na drugim na czerwono (ja tak miałem).

Pozdr.

mialem dwa te same porty usunolem jednego i all na zielono ale kumpel wciaz nie umie sie poloczyc

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

mialem dwa te same porty usunolem jednego i all na zielono ale kumpel wciaz nie umie sie poloczyc

Podajesz mu na pewno w spolszczeniu, mc, czy tam w modzie od kamera twoje IP z normalną końcówką?----> 5.137.215.78

Wyłącz zaporę, niech kolega też wyłączy zaporę i dokładniej wytłumacz mi tu to, że nie może się połączyć (błąd podczas łączenia się z serwerem czy może zostaniesz połączony z serwerem i nic dalej...)

Spróbuj też reseta maszyny (VPC) czyli ./stop a jak już przemiesza to logout, zamykasz, włączasz, logujesz się, i teraz zanim wklepiesz ./start odpal Portmapa i powłączaj porty (pamiętaj żeby wyłączyć PortMap'a przed odpaleniem serwa i dopiero bo zalogowaniu się na root--> mcncc.com włączyć PortMapa i wtedy odblokować porty, mają być takie: 11002 13000 13002 13061 13001 13004 13003 13099 13069 i do wszystkich ma być przypisane IP z końcówką .100!!!!!!!!!!) po czym wklepujesz ./start i czekasz na od 2-3 do 6 operation timed out (aż skończą wyskakiwać) i odpalasz serwer.

Teraz musi działać, pamiętaj, że muszą być spełnione te warunki:

-Kolega jest w pokoju na hamachi?

-Ty jesteś?

-Porty odblokowane? Musisz odblokować: 11002 13000 13002 13061 13001 13004 13003 13099 13069 i do wszystkich przypisane jest IP z końcówką .100 (czyli w twoim przypadku 5.137.215.100)???

-Zapora u Ciebie wyłączona?

-Zapora u kolegi wyłączona?

-Twoje IP w spolszczeniu podałeś kumplowi bez końcówki .100? To bardzo ważne! Musi Ci się udać!

Jakby co odsyłam jeszcze do spolszczonego PortMap'a, oto link:

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Ja mam tak usunolem 1 port 13004 bo mialem 2 takie a tu jest moje serverinfo od kolegi jest takie same ale z konowka jego czyli 5.137.215.8

masz tu screny

http://img40.imageshack.us/gal.php?g=74219003.png

@EDIT zapomnialem powiedziec ze screnn z portow jest nie wiem czemu tak duzo ich jest

Ehh teraz to już wyszedłem z pomysłów. Na screenach wszystko pyka i nie wiem jak mam Ci doradzić. To, że portów jest tyle to się nie martw, niektóre są po prostu nie potrzebne, ale to nic nie szkodzi.

Jedyną radą dla Ciebie teraz to po prostu zrobienie spolszczenia Connect Changerem i niech tym spolszczeniem kolega odpala serwer, możesz też poszukać gdzieś w necie programu, który robi spolszczenie w 2 sekundy (wpisujesz tylko IP a on nie tworzy żadnego pliku tylko odpala spolszczenie "sam z siebie") lub po prostu chiński client i wtedy mc.exe. Skoro masz wszystko dobrze odpalone to moim zdaniem jest to wina moda od Kamera. Tak, tak kochani ten mod nie jest idealny, nic nie jest idealne i czasami jest wadliwy. Polecam spróbowania innej metody niż moda od Kamera. Spróbuj i napisz czy coś dała zamiana launcherów. Innej rady dla Ciebie nie mam.

Opublikowano

masz zle spolszczenie albo portmapy z dupy znaczy na moim serwie tez tam jakis port swiecil sie na czerwono ale normalnie wszystko dzialalo i mogli sie ludzie logowac bez zadnych problemow...

1325845644-U48159.gif

Opublikowano

Ehh teraz to już wyszedłem z pomysłów. Na screenach wszystko pyka i nie wiem jak mam Ci doradzić. To, że portów jest tyle to się nie martw, niektóre są po prostu nie potrzebne, ale to nic nie szkodzi.

Jedyną radą dla Ciebie teraz to po prostu zrobienie spolszczenia Connect Changerem i niech tym spolszczeniem kolega odpala serwer, możesz też poszukać gdzieś w necie programu, który robi spolszczenie w 2 sekundy (wpisujesz tylko IP a on nie tworzy żadnego pliku tylko odpala spolszczenie "sam z siebie") lub po prostu chiński client i wtedy mc.exe. Skoro masz wszystko dobrze odpalone to moim zdaniem jest to wina moda od Kamera. Tak, tak kochani ten mod nie jest idealny, nic nie jest idealne i czasami jest wadliwy. Polecam spróbowania innej metody niż moda od Kamera. Spróbuj i napisz czy coś dała zamiana launcherów. Innej rady dla Ciebie nie mam.

Byłbym wdzięczny za spolszczenie

Pozdrawiam

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Byłbym wdzięczny za spolszczenie

Pozdrawiam

Nie mam go aktualnie na komputerze, ale obiecuję, że poszukam i dam edita lub wyślę Ci link na PW.

Pozdr.

• 2 miesiące temu...