Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uczenie się języków przez internet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie moi kochani userzy mpc forum, mam pewne ważne pytanie. Da się przez internet jakoś podszkolić z języków? Chce się trochę pouczyć norweskiego i czeskiego + zwiększyć zaawansowanie w angielskim. Zna ktoś jakieś dobre strony? Z angielskiego głównie chodzi mi o czasy, itd. (od czasów szkoły zapomniałem bo nie używałem :v). Tylko nie duolingo, plz

Opublikowano

Na złotej czy srebrnej tacy podać linki ??? 

K***a ludzie, kiedyś dziadek z babcią/wujek z ciotką/ Stachu z Kryśką/  jak chcieli to zapierdalali do biblioteki i wypożyczali książki do nauki danego języka, teraz to do c***a prościej być nie może, wpisz sobie w google "czasy angielski" i boom masz k***a 1,5 mln wyników wybierz sobie i poczytaj. Jak nie dasz rady z takimi czynnościami to za naukę języków się nie bierz.

https://www.google.pl/search?q=czasy+ang&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=J9-fV87_Cc7b8Af624H4Dw#q=czasy+angielski

@Raise the Phend

zastanów się bo opisujesz siebie jak k***a masz wodogłowie i sobie znaleźć w internecie nie potrafisz czasów z ang. To ty tu jesteś marny i smutny.  Nie potrafisz wyszukać podstaw czego się uczyć, a chcesz się brać za naukę 3 języków hahah k***a joke dobry ci wyszedł.  Kończę z tobą bo szkoda nerwów, nigga. yoł

Opublikowano

Jeżeli chodzi o angielski, to ja najbardziej poduczyłem się w grach. Ale ja akurat miałem gry którego go mocno wymagały. Co do czeskiego i innych to sam nie wiem... Podstaw na pewno lepiej się uczyć w realu, co do reszty... Poszukaj czegoś :D

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

K***a ludzie, kiedyś dziadek z babcią/wujek z ciotką/ Stachu z Kryśką/  jak chcieli to zapierdalali do biblioteki i wypożyczali książki do nauki danego języka, teraz to do c***a prościej być nie może, wpisz sobie w google "czasy angielski" i boom masz k***a 1,5 mln wyników wybierz sobie i poczytaj. Jak nie dasz rady z takimi czynnościami to za naukę języków się nie bierz.

https://www.google.pl/search?q=czasy+ang&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=J9-fV87_Cc7b8Af624H4Dw#q=czasy+angielski

Nie, poproszę z frytkami.

Zdajesz sobie sprawę, że są lepsze i gorsze strony do czegoś takiego? Chodziło mi o strony głównie skierowane pod uczenie się języka, bo wiem, że są takie i wiem, że są lepsze i gorsze. Czy może jesteś od wczoraj w internecie i nie wiesz, że jest pełno gówna? Jeżeli czegoś takiego nie rozumiesz, to ci w c**j współczuje. Kolejny twój post, który jest w c**j głupi i tylko pokazuje jak marnym i smutnym jesteś człowiekiem. Nie pozdrawiam :)

Bardziej chodzi mi o ten norweski i czeski, z angielskim sobie sam poradzę

Opublikowano

Zdajesz sobie sprawę, że są lepsze i gorsze strony do czegoś takiego? Chodziło mi o strony głównie skierowane pod uczenie się języka, bo wiem, że są takie i wiem, że są lepsze i gorsze. Czy może jesteś od wczoraj w internecie i nie wiesz, że jest pełno gówna? Jeżeli czegoś takiego nie rozumiesz, to ci w c**j współczuje. Kolejny twój post, który jest w c**j głupi i tylko pokazuje jak marnym i smutnym jesteś człowiekiem. Nie pozdrawiam :)

to się sprawdza opinie o stronkach też w internecie ;]

wczoraj zacząłem też od memrise więc obczaj

Opublikowano

to się sprawdza opinie o stronkach też w internecie ;]

wczoraj zacząłem też od memrise więc obczaj

Właśnie to robię ;]

Dzięki, sprawdzę

Opublikowano

Polecam ci oglądać filmy po angielsku z angielskimi napisami.

Zobacz też program Supermemo - dużo się można dzięki niemu nauczyć.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Polecam ci oglądać filmy po angielsku z angielskimi napisami.

Zobacz też program Supermemo - dużo się można dzięki niemu nauczyć.

wiesz czym jest bierna znajomość języka obcego? do tego prowadzą te filmu z napisami

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Kiedyś oglądałem film o jakimś polskim biznesmenie czy kimś takim. Ogólnie facet poliglota (7 czy tam więcej języków znał) wyjaśniał jak w dobry sposób można się nastawić na naukę języka. W jego przypadku było to słuchanie radia z informacjami przez kilka godzin dziennie (rzecz jasna w języku jaki chciał opanować) tak, aby nastawić mózg na odbiór. Później to wiadomo - teoria, ale niby jest łatwiej ją ogarnąć jak jesteś osłuchany z językiem. Poza tym jeżeli nie celujesz w jakiegoś tłumacza czy też eseistę w języku obcym to lepiej wyjdzie Ci jak jesteś osłuchany niźli tak jak Dragon wyżej napisał masz bierną znajomość języka (czyli taka jaką otrzymujesz po ukończeniu szkoły w Polsce).

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Lepiej języków się uczyć chyba poprzez czytanie książek specjalnie przeznaczonych do tego, lub po prostu umówić się na prywatną lekcję (która jest płatna). Ja tam się angielskiego podszkoliłem w grach, już ktoś tam wcześniej o tym wspomniał. Najlepszy sposób. 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Jeżeli chcesz się uczyć języka przez internet to wiedz, że sama znajomość gramatyki wiele ci nie da. Tzn. jeżeli masz zamiar używać tego języka tylko do np. pisania, to OK, ale do porozumiewania się - nie bardzo.

Żeby nauczyć się jakiegoś języka trzeba się na niego przestawić; nawet znając tylko podstawy powinno się zacząć myśleć w tym języku, wtedy łatwiej będzie sklejać zdania. Ja na codzień mówię po niderlandzku, i myślę głównie w tym języku.

Trzeba też rozmawiać w tym języku, żeby się go nauczyć - inaczej będziesz się jąkał. I tu nie chodzi o powtarzanie do siebie samego słówek, tylko o płynną rozmowę z kimś.

Ja ogólnie dość dobrze znam francuską gramatykę (nie wszystkie czasy, tylko te, które są najbardziej potrzebne), znam też trochę słówek, dogadać się coś tam dogadam, ale nie mówię płynnie - co chwilę się jąkam. Dlaczego? Bo ani nie myślę w tym języku, ani w nim się wiele nie komunikuję, jedynie w szkole na lekcji.

A co do stron to ogólnie z takim zaangażowaniem wiele się nie nauczysz. Gdybyś rzeczywiście chciał się uczyć to byś nie robił tu żadnych tematów tylko już byś coś po norwesku gadał.

19.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...