Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OVH - 520Gbps DDOS [NO IMPACT]

VMWare

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dwa dni temu pojawiła się informacja na oficjalnym twiterze założyciela firmy ovh, że ich sieć oraz infrastruktura przyjmuje na siebie bez żadnego problemu ruch rzędu 520Gbps. Dziwi mnie to, że ovh (vps ssd, dedyki etc) są podatne na ataki ssyn, xsyn, które nie muszą być dużę (zaledwie kilka mbps), ale potrafią sparaliżować serwer vps, dedykowany. Nie wliczam tutaj ochrony Game.

Nie wiem czy spotkaliście się z takimi spostrzeżeniami jak ja, ale gdy atak uderzał prosto w serwer (obojętnie jaki port) z metody ssyn to mimo "stałego filtrowania" zostawało automatycznie przełączane w tryb "wymuszony", który po wycięciu ataku DDOS zawsze go dobijał.

Przykładowo :

- VPS SSD (Instancje od Cloud) - SSYN => Totalny Drop TeamSpeak3

- VPS SSD (Oferta VPS) - SSYN -> Problemy z UDP dla TS3 oraz Hurtworld

- Ogółem ruch TCP działał wyśmienicie, ale ich tryb wymuszony coś pierdolił z udp.

Chciałbym ogółem poznać wasze zdanie na ten temat i rzekomego ruchu 520 Gbps na sieć OVH.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...