Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie nalicza km do jajka

edzioooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem dzisiaj 10km, a do mojego jajka 5km trafiło +/- 500m... Problem mam od dłuższego czasu. Nie przekraczam 20km/h, jeżdżę rowerem. Jaki może być powód?

Opublikowano

Ogólnie pokemony bardzo słabo naliczają kilometry na jajkach. Mi nalicza jakoś z połowę tego co przejdę, ale tutaj bardzo możliwe że po prostu gps jest cienki. Ewentualnie coś z tym rowerem jakoś za szybko jedziesz. Spróbuj pochodzić trochę i sprawdzić czy wtedy sytuacja się polepsza, jak nie to raczej wina gps.

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

Teraz limit zrobili 17km/h, być może to ci blokuje.

Opublikowano

Mam cały czas włączony ekran, nawet rzadko korzystamy z battery saver. Gdy sprawdziłem ile jadę to 10-15 km/h.

Opublikowano

1. Najlepiej używać Battery Saver podczas nie korzystania Pokemon Go jeżeli wykluwasz jajka,

2.Zauważyłem ze nalicza m/km jedynie gdy chodzi/jeździ się w prostej lini.

Opublikowano

Nie mogę korzystać z battery saver bo po kilku minutach aplikacja się zawiesza.

Mam pytanie: czy gdy aplikacja jest zawieszona to nadal nalicza km?

Opublikowano

Nie mogę korzystać z battery saver bo po kilku minutach aplikacja się zawiesza.

Mam pytanie: czy gdy aplikacja jest zawieszona to nadal nalicza km?

W sensie "brak odpowiedzi"? To nie, nie nalicza. 

Opublikowano

Nie, chodzi mi o "zamarznięcie" dotyku, wszystko się rusza tylko aplikacja nie reaguje na dotyk.

Opublikowano

Aplikacja musi działać nieprzerwanie, trwale tzn. ciągle odpalona i używana podczas wykluwania jajka. Ja cały czas chodziłem od Pokestopu do drugiego i po czasie miałem kilometry nabite. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

ostatnio przydarzyło mi się że nie nabijało mi k/m a przejechałem ich około 2-3 . zawsze tą samą trasą mi je naliczało. Tego dnia co nie naliczało mi km to założyłem etui na telefon i po tych 2-3 km nienabitych sciągłem ją i zaczęło normalnie naliczać . Nie wiem czy to przez etui cz moze servery były off ale jak ściągłem to naliczało :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...