Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czołgi pod staty

user0000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałem zrobić sobie drugie konto żeby zobaczyć jak z dobrym sprzętem i doświadczeniem poszło by mi nabijanie statystyk .

Podrzućcie trzy najlepszy linie typowo pod wn8... Sam nie wiem które lepsze które gorsze bo poprostu nigdy nie grałem pod staty

Opublikowano

Mi to dobrze wn'ka szła w lini do E50M i IS7.

Ogólnie to czym lubisz grać i to czym dobrze grasz przedewszystkim, jeden będzie z*********e grał E5 ale za to bedzie possysał na e100, ciężko określić czym się dobrze nabija staty.

Ruskimi medami jeśli umiesz grać dobrze też powinno iść, bat chatem tak samo.

Tak typowo chamsko pod wn8 to najlepiej lightami.

Opublikowano

Najlepiej graj tym czym Ci najlepiej idzie, ale krąży pogłoska, że najszybciej wbija się lightami, zrobisz spory DMG i już staty lecą. Świetnie szło mi przy grindzie Czeskiego drzewka, Skodą T25 (VI Tier), magazynek piękny i robi niezłą robote. Linia do E50M też mi dobrze jak na razie wchodzi. Do tego może Amerykańskie HT i tak jak @up wspomniał Bat Chat.

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Czołgi pod WN8 to głownie light: Mi miło się grało czołgami, oraz dobrze się nabijało WN8:

- Amx Elc Bis

- Chaffe

- M41 walker bulldog

- T71

- T37

Ogólnie większość czołgów do nabijania wn 8 to light. Ale dobrze nabija się też radzieckimi medali: t-62a, obj 140, obj 907.

Polecam linie do batchat 25t, TVP T 50/51, obj 140 lub t-62a.

Opublikowano

Tak się dołączę do tematu żeby nie zakładać nowego.

Sam gram dużo lajtami ale nie lubię być obrzucany błotem, że nie spotuje w takiej ilości jak powinienem, nie wykorzystuje mapy i team przegrywa, bo gram pod dmg. Gdy już próbuję pomóc teamowi lub mapa pasuje do spotowania (np. malinowka) to mimo wygranej i dużej ilości dmg ze spota mam mało dmg własnego (lub wgl nie mam).

Może ktoś podać kilka konkretnych czołgów (tier i nacja obojętna), którymi łatwo nabić wn8, a nie są to LT?

Opublikowano

Sam gram dużo lajtami ale nie lubię być obrzucany błotem, że nie spotuje w takiej ilości jak powinienem, nie wykorzystuje mapy i team przegrywa, bo gram pod dmg. Gdy już próbuję pomóc teamowi lub mapa pasuje do spotowania (np. malinowka) to mimo wygranej i dużej ilości dmg ze spota mam mało dmg własnego (lub wgl nie mam).

Może ktoś podać kilka konkretnych czołgów (tier i nacja obojętna), którymi łatwo nabić wn8, a nie są to LT?

Jeśli moge coś od siebie powiedzieć to jeśli już spotujesz to tylko na początku gry, później graj pod siebie, na prawde na randomie grają takie glupki ze szkoda sobie nawet tych glupich stat psuć bo nie ważne jak bedzięsz spotował - oni tego nie wykorzystają, pierwsze otwarcie, pierwszy większy spot jest najważniejszy zeby sie ogarnac gdzie czolgi przeciwnika są - później twoj spot i tak praktycznie na nic sie nie zda jeśli nie jestes w plutonie z kimś.

Chyba że widzisz bardzo dobrego gracza - czy to po klanie czy po Xvm, jemu warto pomóc, chociaż też nie zawsze.

A żeby nie było że ci nie odpowiedziłem to chociażby is3 albo zarabiaczki typu is6 czy fcm 50t

Opublikowano

Ja się zakochałem w 59-16, malutki, szybki, skrętny i fajne działko którym przez długi czas na goldach sypałem w WZ-131. WZ-132 już mi nie podeszła :/
Jak chcesz funtanka do nabijania WN8 to Pz S35. Możesz jeszcze T-127, ale ze wzgledu na to, ze losuje go max na IV to nie wbijesz tyle wn8. Miałem obydwa te czołgi w garażu - T-127 sprzedałem jednak. Wolę sypać sobie na V goldami - tam i tak grają idioci. Goldy przebijają KV-1 a sam czołg według mnie jest lepszy od T-127.
Oczywiście Cromwell KrUl! :D w praktyce to jest light, ale z przepaską meda xD Co daje mu więcej HP i lepsze losowania :D Ten czołg jest genialny. Tylko Comet, pomimo, że tier wyżej jest gorszy od Cromwella xD

Opublikowano

Jak kolega wyżej, tak 59-16 miałem ale nie badałem na nim statów, no cóż na start pójdę we francuskie lighty i amerykańskie. Dzięki za pomoc, zostawiam temat może komuś posłuży

Opublikowano

Jeśli moge coś od siebie powiedzieć to jeśli już spotujesz to tylko na początku gry, później graj pod siebie, na prawde na randomie grają takie glupki ze szkoda sobie nawet tych glupich stat psuć bo nie ważne jak bedzięsz spotował - oni tego nie wykorzystają, pierwsze otwarcie, pierwszy większy spot jest najważniejszy zeby sie ogarnac gdzie czolgi przeciwnika są - później twoj spot i tak praktycznie na nic sie nie zda jeśli nie jestes w plutonie z kimś.

Chyba że widzisz bardzo dobrego gracza - czy to po klanie czy po Xvm, jemu warto pomóc, chociaż też nie zawsze.

A żeby nie było że ci nie odpowiedziłem to chociażby is3 albo zarabiaczki typu is6 czy fcm 50t

is3 posiadam, mam na nim 2100 wn8 ale szukam czegoś innego jeszcze. Co do pozostałych czołgów to nie posiadam ich i nie mam w planach póki co wydawać na nie kasy.

Niby masz racje ale np. takim cromwellem robię znacznie lepsze wn8 niż t54 ltwt, bo lajty wyrzuca na wyższe tiery i jest to trochę uciążliwe jeśli chodzi o robienie dmg. Type64 też robię ładne wn8 ale wciąż wyrzuca na VIII lub IX i wtedy nawet gold nie starcza, a nawet odbija się od boków niektórych czołgów.

Ten pomysł przyszedł mi do głowy, bo zacząłem robić francuskie ciężkie. Freeexpa wole zaoszczędzić na wyższe tiery dlatego robię francuzów od zera. Dopiero jestem przy b1. Zauważyłem, że ten czołg na V/VI jest bezużyteczny przez swoje działo lecz na IV robi masakrę. Właśnie to mnie natchnęło żeby znaleźć taki czołg, który jest na niskim tierze (wiem, że to trochę lamerskie nabijanie wn8 na siłę ale resetować konta nie chce, a nie podoba mi się moje wn8 ~1300, a z ostatnich tygodni wciąż +2000 oraz mogę zrobić jakąś załogę na tych niższych mimo, że nie są premkami), na swoich tierach masakruje, a na wyższych przy pomocy golda i jakiejś tam mobilności (lub dzięki pancerzowi) też daje radę łatwo nabić wn8.

Opublikowano

AMX 50 100, majstersztyk na 8 tierze, nie ma nic lepszego, lighty fakt faktem znacznie bardziej wkurwiaja, są zjebane i w ogole tego gowna nie powinno byc w tej grze chyba ze z dzialkiem 76mm i penetracja 100mm tak jak to bylo zanim te gowniane ligty z magazynkami wprowadzili.

A amx 50 100 to taki ciezki na papierze med :D 

Z mistrzowskim dzialkiem potrafiącym wkurwic nie jedną X.

Polecam do WN8, wbilem prawie 100 WN8 w dwa tyg grajac od stocka AMX'em.

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...