Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam k***a mać sorry ale jestem zdenerwowany w c**j miałem z netia umowe na 3 lata na neta 10mb/s było to 6-8mb/s dłuższy czas ale powoli spadało aż do 1mb umowa się niedawno kończyła i te k***y śmiały do mnie wydzwaniać żebym przedłużył umowę... obiecywali 10mb itp itd i co było 5 w dniu podpisania (2dni temu) a dzis co SURPRISE SKURWYSYNU 1MB/S no myślę sobie o wy k***y złodzieje kradzieje dzwonie do p****ów a oni mi pierdolą że to coś u mnie żebym zresetował router *robiłem to juz over 9k tak sie wkurwilem że mówię typowi ty sobie k***a mózg lepiej zresetuj i się rozłączyłem i albo jest coś z moim routerem (w co wątpię bo jeśli kiedyś działało to czemu teraz ma nie działać?) albo te k***y okradają mnie i będę musiał wyjebać umowę z tymi lamusami 

cerberus p6311-072 - czy modem czy tam router moze być problemem w tej sytuacji ?

Opublikowano

Te złodziejskie k***y po prostu nie dbają o łącze i mają u siebie burdel. Ja do orange wydzwaniałem po 5 razy dziennie i robiłem awantury, to dopiero po tygodniu raczyli przysłać kogoś żeby sprawdził okablowanie w studzience. (btw. właśnie to było przyczyną).

Opublikowano

To teraz weź umowę do ręki i przeczytaj co tam Ci napisali. Nie masz internetu 10Mb/s tylko masz DO 10 Mb/s. ISP jest zmuszony dostarczyć Ci internet OD 1Mb/s DO  10Mb/s. 

Opublikowano

Netia jest takim samym shitem jak i Orange. Walcze z chujami juz jakis czas i to nic nie skutkuje. Czekam tylko az się umowa skonczy i przenosze sie do jakiegoś małego lokalnego dostawczy ktory musi dbać o klienta.

Opublikowano

Miałem to samo tylko z Orange. Na umowie miałem do 10Mb/s - realnie było 6 w porywach do 6.5-7, pół roku temu miałem awarię. Przyjechał typowy, gruby Janusz z wąsem, opierdolił wszystkich domowników, że musiał do takiej pierdoły przyjeżdżać (kabel był przerwany, bo na mojej ulicy kładli światłowód oraz podprowadzali bezpośrednio do domów), załatwił co miał zrobić no i po tym czasie internet de facto był, ale też spadł mi do 1Mb/s, na szczęście przeżyłem te kilka miesięcy i od miesiąca jestem (jak na razie) zadowolonym klientem Inei, która to wykupiła "prawa" do położonego światłowodu o którym wyżej wspomniałem.

5520854909.png

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Możesz zawsze, wypowiedzieć umowę i w miesiąc czasu pożegnasz Netie.

Jakby to było takie proste to ludzie by się nie bulwersowali tylko masowo wypowiadali umowy. Szkopuł tkwi w tym, że prawdopodobnie za zerwanie (czy też wypowiedzenie) umowy będzie musiał zapłacić karę umowną, a kwota to okolice 500-600zł (jeżeli nie więcej) mnie tak wychujali w Orange (a obstawiam, że Netia ma podobnie, bo to k***y po jednych pieniądzach są) i umowa kończy mi się dopiero pod koniec roku i dopiero wtedy mogę ją wypowiedzieć, no chyba że zabulę dość dużą sumkę...

Na chwilę obecną bym ci jednak polecał 1. Przeczytać dokładnie umowę. 2. Udać się osobiście to jakiegoś punktu obsługi klienta Netii i dowiedzieć się jak to wygląda (w sensie wypowiedzenie umowy).

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Boże też jestem w Netii nie polecam tego shitu non stop rozłącza wolne łącze i dodatkowo gdy próbujesz się do nich dodzwonić to wyślą ci kogoś raz na rok a i tak bardziej spierdolą niż naprawią , potwierdzoneinfo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...