Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić własny launcher?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No cześć. Zastanawiam się, czy jak bym chciał założyć serwer Minecraft, to jak by wyglądała sprawa z własnym launcherem. Temat w dobrym dziale, gdyż chodzi tu o modyfikacje programu odpalającego grę. 

Chodzi mi o to:

- Czy jest to możliwe we własnym zakresie, a jeśli tak, to jaka jest komenda startowa clienta?
- Jeśli nie jest to takie proste jak to było przed 1.7.2 z virtual basic, to gdzie taką usługę uzyskać, czytaj od kogo, aby ktoś napisał dla mnie launcher:
 *- z modułem sprawdzania aktualizacji wersji, jak i launchera.mówiąc o wersji, chodzi o to, że kiedy poprawił bym coś w modpaku, dodał jakieś mody;

*- z osobną ścieżką np .costam zamiast .minecraft;

*- ze zmieniającymi się reklamami(określonych przezemnie obrazków w launcherze, które by np. reklamowały daną usługę w itemshopie);

*- z poustawianym tłem, logo(zrobionymi w moim zakresie) i innymi smaczkami;

*- no i oczywiście podstawowymi czynnościami launchera, takimi jak: logowanie się no-premium, czytaj bez wpisywania hasła.

i z jakimi kosztami musiał bym się liczyć(Chodzi mi o najtańszą usługę tego typu. To launcher, czyli czysty wydatek, więc nie zależy mi na wielkiej rewelacji, rodem serwisu internetowego).

Od razu uprzedzam, że ten sam temat napisałem także w dziale modding. Uznałem, że temat dotyczy dwóch działów i w celu uzyskania szybszej odpowiedzi, w tych dwóch działach napisałem. Proszę administrację o to, że jeśli w jakiś sposób łamię regulamin, to z góry przepraszam i prosiłbym wtedy o usunięcie tematu, i potraktowanie mnie pobłażliwie nie dając mi warna. Jak mówiłem. Z chęci uzyskania szybszej odpowiedzi napisałem ten temat w obydwu działach.

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

Polecam nie pisać, nie będąc rozeznanym w temacie. Ten poradnik został nagrany 3 lata temu i jest poradnikiem, do starego kodu launchera. Od wersji 1.7.2 kod jest nowy, dlatego też piszę ten post. Nie spamuj bez dokładnego wybadania posta i tematu.

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

No cześć. Zastanawiam się, czy jak bym chciał założyć serwer Minecraft, to jak by wyglądała sprawa z własnym launcherem. Temat w dobrym dziale, gdyż chodzi tu o modyfikacje programu odpalającego grę. 

Chodzi mi o to:

- Czy jest to możliwe we własnym zakresie, a jeśli tak, to jaka jest komenda startowa clienta?

- Jeśli nie jest to takie proste jak to było przed 1.7.2 z virtual basic, to gdzie taką usługę uzyskać, czytaj od kogo, aby ktoś napisał dla mnie launcher:

*- z modułem sprawdzania aktualizacji wersji, jak i launchera.mówiąc o wersji, chodzi o to, że kiedy poprawił bym coś w modpaku, dodał jakieś mody;

*- z osobną ścieżką np .costam zamiast .minecraft;

*- ze zmieniającymi się reklamami(określonych przezemnie obrazków w launcherze, które by np. reklamowały daną usługę w itemshopie);

*- z poustawianym tłem, logo(zrobionymi w moim zakresie) i innymi smaczkami;

*- no i oczywiście podstawowymi czynnościami launchera, takimi jak: logowanie się no-premium, czytaj bez wpisywania hasła.

i z jakimi kosztami musiał bym się liczyć(Chodzi mi o najtańszą usługę tego typu. To launcher, czyli czysty wydatek, więc nie zależy mi na wielkiej rewelacji, rodem serwisu internetowego).

Od razu uprzedzam, że ten sam temat napisałem także w dziale modding. Uznałem, że temat dotyczy dwóch działów i w celu uzyskania szybszej odpowiedzi, w tych dwóch działach napisałem. Proszę administrację o to, że jeśli w jakiś sposób łamię regulamin, to z góry przepraszam i prosiłbym wtedy o usunięcie tematu, i potraktowanie mnie pobłażliwie nie dając mi warna. Jak mówiłem. Z chęci uzyskania szybszej odpowiedzi napisałem ten temat w obydwu działach.

jak dobrej jakości to raczej na ceny poniżej ~500 zł bym nie liczył, chyba że chcesz tylko prosty launcher delikatnie zmieniony z oryginalnego.

Ale tak to... komende startową możesz wyciągnąć z windowsa i menagera zadań, ale całość polega na tym by dodać do java -jar wszystkie potrzebne biblioteki... dlatego wygodniej opierać się na istniejącym launcherze który to już ma - szczególnie jak chcesz automatyczne aktualizacji.

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...