Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie tworzenia własnego launchera

LisieckiPuchaty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No cześć. Zastanawiam się, czy jak bym chciał założyć serwer Minecraft, to jak by wyglądała sprawa z własnym launcherem. Temat w dobrym dziale, gdyż chodzi tu o modyfikacje programu odpalającego grę. 

Chodzi mi o to:

- Czy jest to możliwe we własnym zakresie, a jeśli tak, to jaka jest komenda startowa clienta?
- Jeśli nie jest to takie proste jak to było przed 1.7.2 z virtual basic, to gdzie taką usługę uzyskać, czytaj od kogo, aby ktoś napisał dla mnie launcher:
 *- z modułem sprawdzania aktualizacji wersji, jak i launchera.mówiąc o wersji, chodzi o to, że kiedy poprawił bym coś w modpaku, dodał jakieś mody;

*- z osobną ścieżką np .costam zamiast .minecraft;

*- ze zmieniającymi się reklamami(określonych przezemnie obrazków w launcherze, które by np. reklamowały daną usługę w itemshopie);

*- z poustawianym tłem, logo(zrobionymi w moim zakresie) i innymi smaczkami;

*- no i oczywiście podstawowymi czynnościami launchera, takimi jak: logowanie się no-premium, czytaj bez wpisywania hasła.

i z jakimi kosztami musiał bym się liczyć(Chodzi mi o najtańszą usługę tego typu. To launcher, czyli czysty wydatek, więc nie zależy mi na wielkiej rewelacji, rodem serwisu internetowego).

Ból jest twoim przyjacielem, sprzymierzeńcem... Ból mówi, kiedy jesteś poważnie ranny... A wiesz, co jest w bólu najlepsze? Pokazuje, że nie jesteś jeszcze... MARTWY! ~ Kaneki Ken

Opublikowano

zrobienie launchera to pikuś , zacznij uczyć się javy a nie bedziesz pisał tylko launchera lecz tez ogarnial pluginy na swoj serwer

44842f66216cf.gif

ORION & NUDE b7 DEV

Opublikowano

launcher zrobisz w każdym języku ale najlepiej w javie możesz w tedy oprzeć się na oryginalnym launcherze, ale tak jak w vs też się da bo xeros jest w tym języku  ._. , kod generuje za pomocą .json  ;) 
przydatne dla logowania premium:

http://wiki.vg/Authentication

i dla pobierania wersji mc:

http://wiki.vg/Game_files

A jeśli chcesz forge na nowszych wersjach to podbnie wygląda ale już dokładnie to nie wiem ;) życzę powodzenia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...