Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

World Of Warcraft Battlechest vs Dodatki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż grą WoW interesuje sie od niedawna i wydaje mi sie ona bardzo ale to bardzo ciekawa. Ale nurtuje mnie jedna sprawa..mamy możliwość zakupu w internecie różnych battlechestów z dodatkami takimi jak np.:  Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm, Mists of Pandaria (przykład: http://www.agito.pl/gra-world-of-warcraft-battlechest-5-0-pc-5030917137600/pd/DS6HKMBBM/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=PLA_All_Products&gclid=CjwKEAjww_a8BRDB-O-OqZb_vRASJAA9yrc58H1FoSIjolQYv_Gv0SJifAl6kE3Nm6XspSDkwaA97xoCQD3w_wcB)oraz mamy możliwość kupienia dodatku do gry jak np. Mists of Pandaria (tutaj: http://www.empik.com/world-of-warcraft-mists-of-pandaria-pc,p1052477167,multimedia-p?gclid=CjwKEAjww_a8BRDB-O-OqZb_vRASJAA9yrc5qSEdnF3QmoaAJLZOiwJpxik5DlgxbaL-5ZXTUn4hqxoC913w_wcB&gclsrc=aw.ds).

I teraz moje pytanie: Czym różni sie kupienie battlechesta z tymi wszystkimi dodatkami ktore wymieniłem za ok. 45zł, a kupnem jednego dodatku gry np. Mists of Pandaria za ponad 100zł?

Tym że ten pojedynczo kupiony dodatek mamy na stałe przypisany do konta a te wszystkie z battlechesta na okres jaki kupilismy go? Podobnie jesli chodzi o te karty pre-paid na okreslony czas a te battlechesty..nie rozumiem tego a na internecie nie moge znalezc odpowiedzi wiec prosze "wiedzących" o pomoc.

Pozdrawiam 

Opublikowano (edytowane)

Troche nie zrozumiałem ale napisze tak na dzień dzisiejszy kupując Battlechesta dostajesz WSZYSTKIE dodatki w grze World of warcraft NA STAŁE + 30 dni gry (Nadchodzący dodatek Legion trzeba kupić osobno(O ile chcesz na nim grać nowy dodatek nie blokuje możliwości gry na koncie ze starszymi dodatkami)), ogólnie starsze dodatki leża gdzieś w magazynach sklepów niesprzedane i czekaja na jakiegoś frajerka który kupi.

A karty pre-paid dodają ci czas gry, średni kosz karty prepaid 60 dni gry to 90-100zł w Polsce, nie ma możliwości przenoszenia czasu gry między kontami jak i również kolejny battlechest nie doda ci czasu gry. Ale istnieje opcja opłacania abonamentu złotem w grze, obecna cena na moim serwerze to 76k za 30 dni gry.

Jeśli masz więcej pytań pisz PW, odpisze jak będę.

Edytowane przez Darktimi
Opublikowano

Czyli po zakupie battlechesta mam wszystkie obecne dodatki oraz 30 dni gry, i gdy ten okres minie to wystarczy kupic pre-paid na x dni i moge znow grac? :) 

Opublikowano

Czyli po zakupie battlechesta mam wszystkie obecne dodatki oraz 30 dni gry, i gdy ten okres minie to wystarczy kupic pre-paid na x dni i moge znow grac? :)

Dokładnie tak. Mija Ci darmowy miesięczny trial i żeby grać dalej kupujesz abonament, najlepsza opcja to 100zł za dwa miesiące z góry.

Opublikowano

A jeśli teraz gram na trialu (za darmo) i gdy skonczy mi sie darmowy okres gry to nie przeszkadza ze kupie battlechesta na 30 dni a nastepnie bd sobie doladowywal pre-paidami? :) 

Opublikowano

Też tak można zrobić. Trial do 20lvl, battlechest - w dwa miesiące dasz radę wbić w miarę wysoki poziom. Ja bodajże w dwa dni mam już postać z 27 lvlem bez heirloomów, gdybym je miał to spokojnie byłby wyższy.  :D

Opublikowano

W 6 dni można na spokojnie wylevelować podstać od 0 do 100lvla bez żadnych dopalaczy, wystarczy wiedzieć jak.

Opublikowano

W 6 dni można na spokojnie wylevelować podstać od 0 do 100lvla bez żadnych dopalaczy, wystarczy wiedzieć jak.

Z tymi 6 dniami to chyba trochę przesadiłeś

Opublikowano

Z tymi 6 dniami to chyba trochę przesadiłeś
Wydaje mi się że nie skoro sam wbiłem w tym czasie swoją pierwszą postać.
Opublikowano

Można, ale pytanie po co, granie w mmorpg i grindowanie lvla jest bez sensu, rozumiem jak ktoś robi 10 alta, ale Ty piszesz że swoją pierwszą postać tak lvlowałeś. 

Opublikowano

Pierwszą postać na nowym koncie czyli nie miałem na nim nic, to nie jest mój pierwszy raz w levelowaniu postaci więc wiedziałem co i jak. Najwolniejszym etapem, który może go spowolnić jest jedynie sam początek w Outland gdzie koczuje pełno rogali po obu stronach frakcji (na serwerach PvE problem nie występuje).