Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blue Yeti a otoczenie

Sanderka x3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłam tydzień temu mikrofon blue yeti ze strony muziker.pl no i dopiero dziś go odebrałam, karton był w opłakanym stanie ale to nic, ważne że karton z mikrofonem był cały i nie ruszony.

No i sytuacja jest taka że mikrofon zbiera strasznie dużo dźwięków z otoczenia, gain mam ustawione na 0 a mikrofon na 75 w systemie. Słychać wiatraki od kompa a nawet to co za ulicą się dzieje.

Opcje na mikrofonie mam ustawione tą trzecią, żeby dźwięk wyłapywał z jednej strony. Jest to prawidłowa reakcja czy przysłali mi jakiś używany/uszkodzony mikrofon, chciałabym dodać że statyw lekko porysowany jest być może używany był, na stronie zapewniali nowy, jak odpalę sobie audacity i wycisze mikrofon to można usłyszeć lekki szum, leciutki.

Opublikowano

Mam minimalnie gain podkręcony, w systemie na 100, mikro blisko buzi, słychać trochę otoczenie ale jak się obrobi wszystko w audacity to jest OK. Niestety takie jest blue yeti i nic z tym nie zrobisz chyba że pokombinujesz z gainem i systemowym ustawieniem ale raczej nic nie da.

-

Opublikowano

Mam minimalnie gain podkręcony, w systemie na 100, mikro blisko buzi, słychać trochę otoczenie ale jak się obrobi wszystko w audacity to jest OK. Niestety takie jest blue yeti i nic z tym nie zrobisz chyba że pokombinujesz z gainem i systemowym ustawieniem ale raczej nic nie da.

Ja bardziej streamerka, a podczas streama to słychać, dziwi mnie to że inni mając blue yeti (streamerzy) to wszystko ładnie słychać

Opublikowano

Kupując go nie wiedziałaś że zbiera wszystko co się da?

Ustaw go na bardzo niską czułość i mów do niego bliżej...

Lepszą opcją byłby AT2020usb lub z interfejsem. Blue Yeti jest przereklamowany.

Twój mikrofon działa perfekcyjnie i dobrze(chyba) - jest używany nawet do ASMR(poszukaj google) :D

Opublikowano

Kupując go nie wiedziałaś że zbiera wszystko co się da?

Ustaw go na bardzo niską czułość i mów do niego bliżej...

Lepszą opcją byłby AT2020usb lub z interfejsem. Blue Yeti jest przereklamowany.

Twój mikrofon działa perfekcyjnie i dobrze - jest używany nawet do ASMR(poszukaj google) :D

Wiem co to ASMR sama próbowałam troche :)

Opublikowano

No to wiesz jak tam mikrofony zbierają wszystko - A blue yeti właśnie nadaje się ale bardziej dla amatorów :D

No ale jak już go masz... To musisz go bardzo cicho ustawić + te popfiltry itd.

PS. Podaj linkacza do konta stream na pw ;d

Opublikowano

Postanowiłam zwrócić mikrofon, kolega przyszedł i podłączył swój blue yeti i zupełnie inne wrażenie... Jak zawsze rozwalone dostaje...

Weź pieniądze i kup inny mikrofon.

AudioTechnica 2020usb lub AT2020 + Interfejs na USB na wejście XLR :)(tylko są rózne wersje rocznikowo)

Opublikowano

Tez streamowalem z blue yeti teraz niestety brak czasu to tylko youtube, na streamkach slychac przeciez praktytcznie u kazdego streamera z blue ... klikanie jakies losowe uderzenia i takie tam. Mozesz wejsc na kanal soushibo i sprawdzic jak sie odszumiac LIVE moze pomoc ale ogolnie jak grasz w jakas lige i ustawisz muzyke to te szumy nieslyszalne sa #potwierdzone.

-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...