Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak opcji install zip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, mam problem z moim telefonem Sony Xperia L. Nie mogę uruchomić bezpośrednio trybu Recovery klikając Power Button i przycisk głośności w dół. Uruchamia się wtedy tryb awaryjny, tak samo jest jak klikam w góre lecz nic się nie dzieje. Ściągłem aplikacje z Play Stora o nazwie: "Quick Boot" no i mam tam opcję aby włączyć recovery, dobra klikam. Ale nie moge wgrać ROM'a bo nie ma opcji install ZIP. 

Daje limit jak ktoś pomoże.

Opublikowano

W normalnym recovery nie ma, zainstaluj CMW albo TWRP

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

cześć, mam problem z moim telefonem Sony Xperia L. Nie mogę uruchomić bezpośrednio trybu Recovery klikając Power Button i przycisk głośności w dół. Uruchamia się wtedy tryb awaryjny, tak samo jest jak klikam w góre lecz nic się nie dzieje. Ściągłem aplikacje z Play Stora o nazwie: "Quick Boot" no i mam tam opcję aby włączyć recovery, dobra klikam. Ale nie moge wgrać ROM'a bo nie ma opcji install ZIP. 

Daje limit jak ktoś pomoże.

Masz stockowe recovery. Zainstaluj TWRP albo CWM przez Flashify albo coś podobnego.

Ktosiu pierwszy :v

#teams4bal

Opublikowano

Oczywiście wcześniej odblokować i rotować telefon trzeba.

Najprościej http://forum.xda-developers.com/xperia-l/orig-development/cwm-recovery-installer-t2589320  , praktycznie wszysto tam jest tylko przeczytać i zrobić. 

Opublikowano

Oczywiście wcześniej odblokować i rotować telefon trzeba.

Najprościej http://forum.xda-developers.com/xperia-l/orig-development/cwm-recovery-installer-t2589320  , praktycznie wszysto tam jest tylko przeczytać i zrobić. 

@Ktosiu wystraczy tylko zainstalować jako .zip jakimś programem?

dobra zainstalowałem, teraz co trzeba zrobić? 

Opublikowano

Masz zip to sobie przeczytaj jak wgrać zipa w recowery . Opcje INSTALL raczej wyraźnie widać 

Opublikowano

Masz zip to sobie przeczytaj jak wgrać zipa w recowery . Opcje INSTALL raczej wyraźnie widać

a trzeba mieć kartę microSD, żeby na niej to zainstalować? bo mi jakiś błąd wyskakuje ze space jak gapps instaluje.

@Ktosiu

edit:

mam log:

INSTALLATION FAILURE: Your device does not have sufficient space available in the system partition to install this GApps package as currently configured. You will need to switch to a smaller GApps package or use gapps-config to reduce the installed size.

Po instalacji nowego systemu Cyanogen Mod 12 mam czarny ekran podczas włączania telefonu.

Opublikowano

To sie naucz czytać wszystko co pisze przy instalacjach, co trzeba wcześniej zrobić co dograć i co zmienić. 

Wcześniej wyraźnie pisze byś zainstalował mniejszą paczkę z ggapsami bo nie ma miejsca na partycji systemowej. 

Opublikowano

To sie naucz czytać wszystko co pisze przy instalacjach, co trzeba wcześniej zrobić co dograć i co zmienić.

Wcześniej wyraźnie pisze byś zainstalował mniejszą paczkę z ggapsami bo nie ma miejsca na partycji systemowej.

otóż to, zainstalowałem. Zrobilem wszystko jak na tutorialu na YT i czarny ekran.

@Ktosiu
@"macio443"

jakieś sposoby? bo z 10 systemów już wgrałem i to samo.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...