Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dodaniem RAM

Hotarti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Używam minecraft by zyczu. Mam 8gb RAM w kompie a nie mogę do minecraft przypisać więcej niż 1500mb. Ktoś wie jak rozwiązać ten problem?

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Lag neta :D

Report poszedł

@Topic,

Ilu bitowy system masz?

Jestem głodny, daj Like'a. :D

"Ch*j z prawem jazdy i ch*j z tym samochodem"

Opublikowano

64 bit - win7

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

A poco ci wiedzieć jaki ma system czy 32 czy 64 jak gołym okiem widać że ma jave 32 bitową i więcej nie przydzieli choć by był system i 128 bitowy. Tak usuń javy i zainstaluj najlepiej nową w wersji 64 bit. Można też sprawdzić w konsoli jaką masz wpisując java -version. Gdy będzie gdzieś pisac 64Bit czy coś w ten deseń to jest 64 bitowa java jeśli nic o architekturze nie pisze to jest ona 32 bitowa.

Opublikowano

Gdzie jave 64 bit pobiore? Bo wczoraj ja pobieralem z ich strony myslalem ze to 64

Opublikowano

Wpisz jdk8 albo jre8 w Google i pobierz że strony Oracle tylko czytaj aby napewno była to wersja 64. Od siebie nie będę linka podawać bo reklamy nie chce robić.

Opublikowano

Jak juz mam to jak dodac ram do mc? Mam shinigma launcher

Opublikowano

w Shiginimie wejdz w Edit Profile

na samym dole masz "JVM Arguments"

zamiast tego co masz wklej:

-Xmx3G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M

w -Xmx3G możesz wpisać większą ilość GB ramu przeznaczonej dla MC lecz zalecane jest dodawanie max. polowy swojego calkowitego ramu

aby dodac wiecej niż 1500MB ramu do mc musisz mieć jave 64 bitową

44842f66216cf.gif

ORION & NUDE b7 DEV

Opublikowano

Możliwe, że w tym luncherze jest ograniczenie do tego 1,5 gb spróbuj z innym luncherem :)

nie możliwe , gościu on ma shiginime a na shiginimie sie da :)

44842f66216cf.gif

ORION & NUDE b7 DEV

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...