Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HyperX Cloud I - pytanie odnośnie nauszników

GhaosH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam jedno pytanko, może głupie może mądre, nie wiem.

Chodzi o to że na hyperxach odrazu założone są welurowe nauszniki a w zestawie dołączone są również zamszowe?

Czy jest jakaś różnica w wygodzie, komforcie? Warto zmieniać czy zostawić?

8029814539102191282137.jpeg

Opublikowano

Masz założone ze sztucznej skóry, dodatkowo są welurowe. Na welurach grają słabo jeśli nie zrobisz dodatkowo innych modyfikacji

Opublikowano

Ja ostatnio w moich hyperach zmieniłem se i powiem że jakość dzwięku się zmienia....., gorzej izolują dzwięki z zewnątrz te zamszowe. i dzwięk też inaczej mi sie wydaje odczuwa.

Opublikowano

Zalozone sa skorzane, a dostajesz welurowe, jakie zamszowe zas xD, oprocz tego co napisal tru, to na lato welur lepszy, nie bedzie az tak cieplo w ucho i jest wygodniej ogolnie. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jako posiadacz tych słuchawek i używający obu padów wypowiem się na ten temat.

Gdy wyjmiesz słuchawki z pudełka, to na nich będą założone już skórzane pady, a w opakowaniu będzie druga para padów - welurowych.

Jeśli chodzi to dźwięk, to wydaje mi się, że w skórkowych padach grają trochę lepiej, niestety nie jestem audiofilem i nie potrafię określić jakie są różnice w dźwięku, ale zacytuję wypowiedź jednej osoby z innego forum, która lepiej się na tym zna :

"Welurowe pady powodują najczęściej ubycie basu, szczególnie jego środkowego pasma, wyostrzenie góry, napowietrzenie średnicy. Dodatkowo często ma się wrażenie poszerzenia sceny."

Wygoda, komfort - moim zdaniem wygodniejsze są pady welurowe, ponieważ mam takie wrażenie delikatności, i sam welur jest przyjemniejszy jeśli chodzi o kontakt ze skórą. Tak jak kolega wyżej wspomniał pady ze sztucznej skóry nie przepuszczają powietrza tak jak te z weluru i muszę przyznać, że w cieplejsze dni uszy mogą się trochę spocić (jeśli można tak to nazwać  :D). Takim jednym minusem dla mnie jest to, że trochę zbyt mocno izolują od otoczenia ( dla innych może to być na plus), więc czasami nie słyszę, gdy ktoś mnie woła... Albo podczas rozmowy na TeamSpeak'u nie słyszę wyraźnie tego co mówię do innych (zwłaszcza podczas rozgrywki z przyjaciółmi, gdy dochodzą do tego dźwięki z gry np. w lola), co osobiście trochę mi to przeszkadza. 

Warto zmieniać czy zostawić?

Najlepiej będzie, gdy zmienisz, przetestujesz na własnej skórze i sam wyciągniesz wnioski.

i5 4460 | SPC Fera 3 | MSI H81M-P33 | Kingston HyperX Fury 8 GB | MSI GTX 750 Ti | WD Blue 1 TB | Corsair VS 450W | Zalman Z3

Roccat Savu | Roccat Taito King Size | CM Storm QuickFire Ultimate| HyperX Cloud I | Blue Yeti

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...