Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z użyciem dysku

Gotenksx

Pytanie

Opublikowano

Ostatnio po Aktualizacji z Win 7 do Win 10 wszystko działało jak marzenie aż do chyba jakiegoś updetu z Windows Update. Po jakiejś aktualizacji pojawił mi się proces System i Skompresowana pamięć i on czasami potrafił użyć dysku aż do ~40%. Porobiłem jakieś pierdoły z internetu, zmieniałem rejestr wyłączyłem niektóre funkcje i niby pomogło lecz czasem dalej są skoki do ~15 %. I pytanie czy w grach to nie będzie  przeszkadzać czy jest jakiś sposób by to usunąć. (Dysk bodajże segate).

Czasem do tego pojawia jakiś proces COM SURRAGETE. czy jakoś tak. I Host usługi (System lokalny)

Jakby się przydało to Rejestr czyściłem CCleanerem i Defragmentowałem partycje systemową. 

W Windows Update znalazłem opcje Odinstalowania Aktualizacji. Może by to pomogło a zaraz po instalacji zablokować jakoś żeby Windows Update nie pobierał aktualizacji? :)

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem dlatego sie pytam. Przed chwilą po wyłączeniu Csa miałem 100% użycia dysku na pulpicie. Zrobił to proces host usługi systen lokalny (ograniczony do sieci.) Czyli mam się tym nie martwić? Skoro tak to do zamknięcia.

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Najwidoczniej tak może być że dysk dochodzi to takich wartości. Skoro nie da się nic z tym zrobić to zamknąć można

Opublikowano

Spróbuj jeszcze Odkurzaczem sobie ogarnąć cały system, poza tym wyłącz (usuń) sobie programy startowe, dzięki czemu nie będą Ci się uruchamiały nie potrzebne procesy i usługi ;)

Opublikowano

W czym widzisz problem że aż tak strasznie duże wykorzystanie dysku jest od 15 do 40 %  ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...