Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wysokie zużycie RAMu zaraz po włączeniu komputera

slaw1

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Po włączeniu komputera w menadżerze zadań pokazuje mi 5-5,5GB zużycia pamięci RAM (CPU git). Podczas gry w Cs'a RUSTA (kilkadziesiąt minut) zawiesza się system i pomaga tylko reset. Czasami nawet na pulpicie złapie mi taką zwieche.

Ram mam jakiś adata 1600mhz 8gb.

Płyta głowna; Asus P8 H61-M LX3 PLUS R2.0

procesor; Intel core i5 3570k

Grafika; ASUS gTX 670 OC

Dzięki za pomoc

Dodam iż komputer jest 1dzień po formacie.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no wlasnie nie wiem teraz jaka to moze by6c przyczyna, ale 5,5gb na pulpicie przy win7 po formacie to juz jest przesada

Opublikowano

W Rust'cie łapałem podobne zwiechy, tylko była to zwiecha karty graficznej - po prostu lag i wyłączony monitor. Tylko restart pomagał. Ale jak mówisz że to też w csgo to problem może być poważniejszy, bo każdy dobrze wie że Rust to dopiero alpha i ma dużo błędów. (karta graf. jest nowa, problemów w żadnej grze z nią nie mam tylko w Ruscie (rzadko, ale jednak))

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Piszecie bez sensu... Zawsze miałem ok. 20% uzycia ramu a teraz 60% i powyzej ? Nigdy nie było problemu z tym tylko dopiero teraz. Na samym pulpicie bez niczego CZYSTY PULPIT i 5gb ? to jest nie mozliwe, chciałem się mniej wiecej dowiedziec o co chodzi.. Ram, procesor itd, ale nic z tego. Dzieki za odp, ale jednak zawioze go do speca i mi powie.

Temata do zamkniecia.

Opublikowano

Następny z bezsensami, W CZYM PROBLEM ŻE UŻYWA TYLE PAMIĘCI?  

Gra sie zawiesza z winy gry w takiej wersji  a nie systemu, użycie pamięci kompletnie nie ma z tym nic wspólnego. 

Sprawdź najpierw czy się nie przegrzewa grafika albo procesor.  

Bezsensowną radą flondi też jest używać ccleanera do zmieszania zużycia pamięci, wyjdź z tematu jak masz pisać bezsensy. W niczym nie poprawi błędów z grą. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ale w czym jest problem że tyle zajmuje ? Ma zajmować ponad 50 % dostępnej pamięci bo tak działa system wraz z usługami Prefetcher oraz Superfetch.

Ma na tyle jeszcze dostępnej pamięci że nie będzie nigdy żadnego problemu z pamięcią dla jakiegokolwiek programu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...