Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy będą bany dla oszustów? Jak myślicie?

Diskienss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak wyślicie ? Będą bany dla osob ktore graja w pokemon go na komputerach ? i oszukują ? Niby mi to nie przeszkadza lecz gdy w mojej małej miejscowości gdzie są 2 gymy i kilka wiecej pokestopow i tyek przeją wyszstkie gymy z takim lvl ze w mojej okolicy jest to niemozliwe do wbicia. Nie idzie go pokonać . Jeżeli dalej tak bedzie to ta gra nie ma sensu, jedni wychodzą na miasto i szukaja długimi godzinami a drugi bedzie miał to w chwile albo jest tak leniwy ze ustawi bota, nie rozumiem ludzi ktorzy tak robią kompletna głupota ( i co oni z tego mają ? )

Opublikowano

Ja myślę, że będą, lecz.. nie wiem na jakiej zasadzie, czy według ilości soft banów, czy według długości soft bana. nwm, bo przecież softa może dostać też czysty gracz, np jak jedzie metrem czy pendolino.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Ja też uważam, że wcześniej czy później taka osoba dostanie bana. Tak samo jak w lolu - grałeś na hackach, musisz liczyć się z banem czy to za miesiąc, czy za rok.

Opublikowano

W lolu wykryć to jest cięzko :)

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

W lolu wykryć to jest cięzko :)

No jak widać aż tak ciężko nie, skoro są często jakieś fale banów. 

Korzystam póki mogę, wątpię aby banowali wstecz. :D

Rozpoczynając grę potwierdzałeś zapoznanie z regulaminem, a tam na pewno było wspomniane o zakazie używania programów trzecich. Więc o jakim "wstecz" mówisz?

Opublikowano

Ja już przestałem, by nie nabijać sobie zbędnych softów ;).

graphic.png

Opublikowano

Rozpoczynając grę potwierdzałeś zapoznanie z regulaminem, a tam na pewno było wspomniane o zakazie używania programów trzecich. Więc o jakim "wstecz" mówisz?

Serio opierasz się na regulaminie? xD

Bo gdy wprowadzą antycheata to bany polecą przy logowaniach. Nie będą banować osób co cheatowały 2 tygodnie temu, bo jak widać nie mają żadnych zabezpieczeń na boty, prócz soft banów. Śmieszna firma.

Opublikowano

Ciężko powiedzieć czy zbanują czy nie, ale dla mnie to wątpliwe. 

"Fizykę i chemię tylko nazwali imieniem, szkłem i okiem, a prawda przeszła bokiem"

Opublikowano

Ciężko powiedzieć czy zbanują czy nie, ale dla mnie to wątpliwe. 

Tymbardziej, że od miesiąca nie udało im się zbanować ani jednej osoby, więc... xD

Opublikowano

Serio opierasz się na regulaminie? xD

Bo gdy wprowadzą antycheata to bany polecą przy logowaniach. Nie będą banować osób co cheatowały 2 tygodnie temu, bo jak widać nie mają żadnych zabezpieczeń na boty, prócz soft banów. Śmieszna firma.

No serio. Nie rozumiem Twojego rozbawienia? Jak się jakoś uporają z tymi, którzy dopiero zaczynają cheatować to pewnie się zajmą tymi, co zaczęli wcześniej. Zresztą, ciężko powiedzieć. I Ty, i ja nie wiemy jak to będzie wyglądać.

Opublikowano

Bo narazie nie ma permów, max 24h masz, wiec nie zbanują.

graphic.png

Opublikowano

Nie wiem co oznaczają puste gymy, ale często u mnie w okolicy przejęte gymy nagle stają się szare. Więc podejrzewam, że jest to próba jakiejś walki z cheaterami. 

Opublikowano

Moim zdaniem, na dzień dzisiejszy, trudno jest wykryć takiego oszusta.
Ludzie podróżują, jeżdżą po autostradach i dostają softbany.
Nie które boty posiadają już możliwość wgrania po kolei koordynatów po których ma się poruszać bot, dzięki czemu może poruszać się jak człowiek. :)

Chyba, ze Niantic zdecyduje się zrobić masowy mord na botach i na uściwych graczach, przez co mogą stracić stałych graczy. :/

Opublikowano

Nie wiem co oznaczają puste gymy, ale często u mnie w okolicy przejęte gymy nagle stają się szare. Więc podejrzewam, że jest to próba jakiejś walki z cheaterami. 

Nie ma żadnej walki prócz softbanów. Niantic i Nintendo powinno dostać nobla za tak zjebanie tej gry. xD

+ softa ściąga się w 5 sekund

Opublikowano

Nie ma żadnej walki prócz softbanów. Niantic i Nintendo powinno dostać nobla za tak zjebanie tej gry. xD

No to jak wytłumaczysz te puste gymy? Nie wiem, nie znam się na tym. Nie używałam tego shitu i nie będę, ale jestem ciekawa czemu te gymy nagle stają się szare. 

Opublikowano

No to jak wytłumaczysz te puste gymy? Nie wiem, nie znam się na tym. Nie używałam tego shitu i nie będę, ale jestem ciekawa czemu te gymy nagle stają się szare. 

Ktoś je odbija i nie wrzuca pokemona. xD

Opublikowano

Puste gymy mogą być takie, że ktoś przejął, a bot nie jest w stanie wrzucić do niego poka.

graphic.png

Opublikowano

Puste gymy mogą być takie, że ktoś przejął, a bot nie jest w stanie wrzucić do niego poka. Albo ludzie nie wiedzą, ze trzeba poka wyleczyć, by go wsadzić ;D

graphic.png

Opublikowano

Puste gymy mogą być takie, że ktoś przejął, a bot nie jest w stanie wrzucić do niego poka.

Boty nie przejmują gymów... Musisz na emulatorze z fake gpsem grać co jest nie do wykrycia teoretycznie.

Opublikowano

Ktoś je odbija i nie wrzuca pokemona. xD

Okej, dzięki. :) 

Jak zbanują, to i tak się znajdzie sposób, żeby dalej grać.

No niestety, jest to wojna nie do wygrania. Cheaty są i będą, tak samo jak osoby korzystające z tego. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...