Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Morele

Clear500

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo kupował ktoś z was na morele.net? Zamówiłem komputer [już trzecia próba] i jego status wygląda tak ,,OCZEKUJĄCE'' czyli są z dostarczeniem tego jakieś problemy. Czy ten status może się zmienić? Wkurwiają mnie już, zamówiłbym z komputornika ale nie ma takiego pc ani części, które mnie interesują z_z 

?????

Opublikowano

No tak ale mi chodzi o samo zatwierdzenie zamówienia żebym mógł im hajs przelać ;x Ciągle mam OCZEKUJĄCE przy pc i chyba przez to nie mogą zatwierdzić. Tak samo z kartą graficzną miałem i wkońcu zadzwonili i powiedzieli, że nie mogą zrealizować zamówienia bo nie ma karty i c**j.

?????

Opublikowano

Kumpel zamawiał kartę graficzną z moreli. Czekał półtora tygodnia, bo mają w regulaminie, że mają 6 dni na "akcję" czyli zanim wyślą może sobie nawet niecały tydzień minąć...

Niestety nie wiem czy przez konto zamawiał czy za pobraniem.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Mogę nawet na wysyłkę czekać te 2 tygodnie tylko niech zatwierdzą to zamówienie bo chce mieć pewność, że nie będę musiał szukać po innych sklepach.

?????

Opublikowano

Skoro nie płacisz z góry za zamówienie to nie oczekuj że będzie zrealizowane, zapłacisz to przejdzie dalej do realizacji. 

Przelewy bankowe czy płatności kartą zatwierdzane są od 3 do 6 dni odliczając weekendy 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ale ja do nich dzwoniłem i mówili, że mam czekać aż potwierdzą zamówienie i DOPIERO WTEDY WPŁACIĆ HAJS. Czekam już drugi dzień na potwierdzenie

?????

Opublikowano

Jaki drugi ? Dziś sobota to czekasz aż jeden dzień i już narzekasz

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Narzekam bo wcześniej składałem zamówienia i w pierwszym mieli problemy z ratami. Zrezygnowałem i postanowiłem zapłacić gotówką i to samo. Najpierw części są, a potem nie ma. Do tego na potwierdzenie zamówienia mają do 3 godzin czego wczoraj nie zrobili.

?????

Opublikowano

To jeszcze zależy, o której godzinie wczoraj zamówiłeś ten zestaw. Chociaż trochę to dziwne, bo zawsze gdy zamawiałem, to mogłem wykonać przelew od razu po złożeniu zamówienia.

Opublikowano

Najpierw części są, a potem nie ma.

Bo kupujesz nową kartę, z takiego segmentu cenowego, że raz te karty są i zaraz już ich nie ma. 

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nadal czekam :D Kupiłem już złożonego pc ale okazało się, że go nie mają i muszą złożyć X DD Podobno dziś albo jutro zatwierdzą zamówienie ;_;

@554461402688252517908.png Aplay. ale tutaj chodzi o potwierdzenie zamówienia, a nie jego realizację 

?????

Opublikowano

To jeszcze zależy, o której godzinie wczoraj zamówiłeś ten zestaw. Chociaż trochę to dziwne, bo zawsze gdy zamawiałem, to mogłem wykonać przelew od razu po złożeniu zamówienia.

Na morele zawsze trzeba czekać na zatwierdzenie zamówienia, dopiero potem można wykonać przelew. 

Nadal czekam :D Kupiłem już złożonego pc ale okazało się, że go nie mają i muszą złożyć X DD Podobno dziś albo jutro zatwierdzą zamówienie ;_;

@554461402688252517908.png Aplay. ale tutaj chodzi o potwierdzenie zamówienia, a nie jego realizację 

Jeśli kupiłeś jeden z "gotowych" komputerów na morele, to imo logiczne jest, że i tak muszą go złożyć. Dostajesz nowy komputer, z części prosto z pudełka, nieekonomiczne jest rozpakowywanie wszystkich kart, procesorów itd. jeszcze przed znalezieniem kupca, zaraz po wystawieniu na stronę, jeśli nie wiadomo czy kiedykolwiek kupi gotowy zestaw, kiedy pojedynczą część kupi ktoś prędzej. Imo więcej osób na morelach kupuje składaki z własnych części niż ich gotowce, jednak w przypadku tego sklepu nie ma żadnej różnicy, bo imo składają pc'ty dobrze. Kwestia własnego widzimisię klienta, że może chcieć kartę innej firmy, albo większy/mniejszy dysk i składaki mogą spełnić wszystkie wymagania.

Bardziej się opłaca składać kompa po zamówieniu niż mieć gotowego i żeby się kurzył.

Opublikowano

Trochę dziwne, że składają zanim hajs wyśle. Co jeśli nagle zrezygnuję i komputer będzie stał i się kurzył? O to mi głównie chodzi, że chciałbym hajs wysłać i mieć pewność, że prędzej czy później komputer do mnie dotrze.

?????

Opublikowano

c**j im w dupę X D Zamówiłem sobie części ze złożeniem w miejscowym sklepie komputerowym i w ciągu 2 dni mam mieć komputer do odebrania. Morele nadal nie akceptowało zamówienia (nie tylko ja mam taki problem).

?????

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...