Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postać biega jak głupia, znaczek lokalizacji szary

Makapaka2005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Problem zainstalowałem Pokemon go.

a postać zamiast iść się nie porusza stoi jak głupia albo biega i wraca z powrotem.

Proszę o pomoc wszystkich.

Telefon LG g2 mini.

Wersja android 5.0.2

i zauważyłem jeszcze jedną rzecz że znaczek lokalizacji Powinien być biały a jest szar.

Opublikowano

Mam ten sam model i ten sam "problem", w Lg G2 mini GPS jest przestarzały i dość często mam tak jak ty, nie jest to wina Pokemon Go lecz telefonu już.

Opublikowano

Nie wiem nie sprawdzałem ;c

To sprawdź. Możliwe, że jest to wina GPS, a nie gry. Jak w Googlach nie będzie działać, czy innej aplikacji, która wykorzystuje GPS, to sprawa będzie jasna.

Opublikowano

jak to mogę sprawdzić bo nie pamiętam xD

No np. odpalasz Google Maps i prosisz, żeby ustalił Twoją lokalizację. Jeżeli wariuje, pokazuje jakieś inne ulice to znaczy, że coś jest nie tak. Albo np. w Endomondo (jak korzystasz) to sprawdź, czy wykrywa GPS.

Opublikowano

działa wszystko :D

Próbowałeś grzebać w ustawieniach GPS i pozmieniać na wysoką dokładność? W grze postać "biega" cały czas? Odczekałeś trochę, aż się np. zatrzyma? Bo może tak biega bo się ustala lokalizacja, a po pewnym czasie jest już wszystko OK. Jeżeli wszystko co napisałam wyżej nie działa to czy próbowałeś reinstall? 

Opublikowano

grzebałem ale poczekać nie próbowałem a reinstall próbowałem to zobaczę ostatnią opcje poczekać :)

poczekałem troszeczkę jak idę to stoi ale nie biega już jaki głupia
/ Unikaj double postów. - Karyvlea

Opublikowano

grzebałem ale poczekać nie próbowałem a reinstall próbowałem to zobaczę ostatnią opcje poczekać :)

poczekałem troszeczkę jak idę to stoi ale nie biega już jaki głupia

/ Unikaj double postów. - Karyvlea

No okej, ale jak idziesz to ona też idzie, czy stoi nadal? xD Jak nie biega to połowa sukcesu za nami, ale czy porusza się razem z Tobą?

Opublikowano

teraz stoi w miejscu. ale czasem jest tam że jak idę to on też idzie ale z paro sekundowym opóznieniem 

No to pewnie po prostu GPS jest taki... średniawy. Lokalizacje pokazuje, ale niezbyt dokładnie. Na pewno w ustawieniach masz włączone na najwyższą dokładność?

Opublikowano

tak napewno

No to musisz się pogodzić z tym faktem. Hm, ale u mnie np. GPS nie działa bez Internetu. Może masz jakiś słaby zasięg? Nie wiem, brakło mi pomysłów. Ważne, że jako-tako działa. :)

Opublikowano

:/ szkoda mi nowego telefonu kupywać żeby w pokemon go zagrać a zasięg to dobry ;/

No, ale napisałeś, że w miarę działa. Więc może pomęcz się na tym? Ja mam niedrogi telefon - Huawei Y6 - i działa (jak na razie) znakomicie, więc jak będziesz myślał o zmianie to polecam ten. xp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...