Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dać komuś "GUID ban"?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, Jestem administratorem małego serwera i pewne osoby po prostu nie chcą się odczepić i omijają zwykły ban na ip. Czy mógł by mi ktoś doradzić jak zainstalować taki dodatek ? Albo chociaż skąd go wsiąść ? Jest jakaś inna możliwość pozbycia się natrętów ? Z góry dziękuję za pomoc. 

Opublikowano

No a co z tzw. "magic ban" gdzie bez zmiany rejestru lub reinstalacji Windowsa nie da się wejść na ts jak się dostanie bana? Da się to zrobić ?  

Opublikowano

Skoro posiadasz mały serwer, a zakładam że jest prywatny, to zablokuj gościom pisać prywatne wiadomości, wysyłać poke, chodzić po kanałach. Dopiero ranga rejestrująca, będzie posiadała takie opcje. Jeżeli te osoby wchodzą na VPN, to masz też możliwość instalacji skryptu Anty VPN.

Opublikowano

I tak też zrobię. Ale nadal nie rozumiem czemu nikt mi nie może wytłumaczyć jak zrobić MAC ban, skąd go pobrać. Również albo źle szukam albo ciężko to znaleźć. Zawsze trochę dodatkowej wiedzy nie zaszkodzi. No ale jak nie ma chętnych to temat do zamknięcia. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...