Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Mam problemy z DNS,PROXY na nowym komputerze

artur5818

Pytanie

Opublikowano

Mam problem z internetem ponieważ w przeglądarce wyskakuje mi ,że nie znaleziono adresu DNS zmiana w ustawieniach nic nie daje. Windows 10 rozwiązuje problemy wyskakuje że nie wykrył automatycznych ustawień proxy a proxy jest ustawiony automatycznie no chyba, że o czymś nie-wiem. Ogólnie internet jest ale wydaje się być wolniejszy (według Windows jest taki sam to może być prawda możliwe jest że wydaje się to przez problemy z DNS co wydłuża znajdowanie stron). Najbardziej dokuczliwe jest jak wyskakuje problem z DNS jest bardzo częste nie wiem czy to przez to ale nie wszystkie strony mi się chcą ładować nawet jeżeli nie wyskoczył problem z DNS po iluś odświeżeniach zadziałają, zauważyłem że odrazu po zalogowaniu do Windows ten problem nie jest widoczny raz pojawia się szybciej raz wolniej.

Intel® Ethernet Connection (2) I219-V
zintegrowana z płytą główną MSI

Ruter asus

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To po co zmieniasz ustawienia ?  Na automatycznych powinno wszystko działać jak należy 

Tylko że tym zacząłem bawić się później bez tych moich zmian działało tak samo jak z nimi.

Sieć to Netia mam ją już chyba z jakieś 4 lata.

Opublikowano

A po co zmieniasz DNS ?

Skoro dostawca daje właściwy to nie ma potrzeby go zmieniać. Tak samo router ustawia. 

Ustaw router jak należy do swojej sieci albo kontaktuj się z ISP w sprawie problemu. 

DNS nigdy nie wpływa i nie będzie za żadne skarby świata wpływał na szybkość internetu, to bzdury rozpowiadane przez tłumoków którzy nie mają pojęcia co to jest DNS. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To po co zmieniasz ustawienia ?  Na automatycznych powinno wszystko działać jak należy 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...