Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Recenzja] Rise of the Tomb Raider

PolskiWisnia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Seria Tomb Raider od 20 lat istnieje na rynku. Do 29 stycznia, kiedy na PCty opublikowano najnowszą grę z serii uważałem, że najlepszą częścią był Tomb Raider II z 1997,  jednak po przejściu najnowszej przygody Lary Croft zmieniłem zdanie. Świetna optymalizacja (jak mam to potwierdzić? 25FPS na GeForce GT 540M 1GB w full hd,  gra wymaga GTX 650 2GB :) ) , piękna grafika i świetne sterowanie. Crystal Dynamics po krytyce Tomb Raider 2013 postarało się i doprowadziło do perfekcji każdy szczegół pierwszej części reboot'a. Jedyną wadą gry była, a raczej jest jej cena. Kiedy pudełkowe wersje spadły z ceny najnowszy Tomb Raider na Steam nadal kosztuje 50 euro. Ja kupiłem przed premierą za 135 zł wliczając wysyłkę. Jest to dość wysoka cena jak na edycję cyfrową.

[uwaga] Następna część recenzji dotyczyć będzie fabuły gry. Czytasz na własną odpowiedzialność!

Grę zaczynamy w Syberii - tutaj Lara szuka starożytnego miasta Kitieżu. Jednak przez lawinę została oddzielona od Jonaha - przyjaciela Lary już za czasów rozbicia się statku Endurance w poprzedniej części. Gra przenosi nas nieopodal starożytnego grobowca - tutaj Lara ma znaleźć artefakt Proroka. Tutaj pojawia się mechanika poznawania języka. Gdy znajduje cel, okazuje się, że grobowiec jest pusty.

Resztę powinniście poznać sami :)

Jak nowy Tomb Raider jest przeze mnie oceniany? 9,5/10 Polecam każdemu fanowi Lary Croft :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...